Moj glazbeni svijet
Take it easy
ALL TIME SONGS


Tag: Freddie Mercury

Tag: Eva Cassidy

Tag: Jethro Tull

Tag: Louis Armstrong

Tag: Filmska glazba

Tag: The Beatles
TagList
NAPOMENA - NOTE
  • YOU CAN LISTEN TO THE MUSIC BY DOUBLE-CLICKING ONTO THE PICTURES - AKO ŽELITE SLUŠATI GLAZBU, KLIKNITE NA SLIKE
Blog - siječanj 2011
ponedjeljak, siječanj 24, 2011
 

Imao sam (i još ih imam) neke zamisli za neke postove. No poslovne obaveze (kako to ozbiljno zvući, a i jeste) su me spriječile da napravim neki baš "Take-It-Easy" post. Zapravo razradio sam ih spontano u glavi u bezbroj varianti, obićno prije prvog sna, da bi već drugi dan se našao ponovno u svakodnevnici koja će opet završiti sa još jednim razmišljanjem što bih sve imao za reći.

No da budem posve iskren odlučio sam se dati ŽIVOTU prednost pa ono malo slobodnog vremena odem npr. u moj omiljeni "Art-kino" u svom gradu gdje sam gledao ove nove godine najnovije ostvarenje bivšeg zatvorenika Polanskog ("The Ghost Writer") što me je neodoljivo podsjetilo na činjenicu kako je život preokretljiv, dok Roman sada slobodno šeta jedan drugi gospodin možda iz ćelijice preko satelita gleda upravo neko njegovo "ghost" djelo i to u gradu glazbe Mozarta. A s tim u vezi neki, zapravo mnogi ispadaju kolateralne i stvarne žrtve gramzivosti svjetske financijske elite pa se izgube u nekom svom "Ulazu u prazninu" kojeg je Gaspar Noe u svojem filmskom uratku nazvao "Enter the Void". Što god ga motiviralo da publiku "prisili" na 162 minute gledanja nečeg što blago rečeno iritira oči naglašeni, umnoženi prizori iz "love hotela" lupaju ravno u glavu podsjetivši na ispraznost življenja u današnjem vremenu.

I u cijelom tom globalnom kaosu kojeg nije ni zaobišao ni bivši SSSR gdje bivši slavni dirigent opstane u slavnom Bolšoj orkestru tek kao muška čistačica. Koja odnosno koji će napraviti fascinantu "ludust" u pokušaju ponovnog sastavaljanja svog orkestra i nastojanja nastupa na svjetlima pozornice grada svijetla - ako niste još pogledali "Le Concert" u kinima, nemoj te se dati zavesti pa to tek skinuti preko nekog pirate baya ili slično. Pogledajte, poslušajte, jer nasmijati ćete se no ponajviše vas očekuje jedan neodoljivi emocionalni završetak - ako ipak ne možete odoliti kliknite na sličicu i uživajte. Melanie Laurent je svoje odradila prelijepo a Radu Mihaileanu još jednom pokazao da je sjajni redatelj.

 Take-It-Easytake-it-easy @ 23:38 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
petak, siječanj 14, 2011
 

Svi se rodimo "isti". Curice i dječaci. Rastemo, igramo se i naprosto jednog dana i odrastemo, no najčešće u doba adolescencije a često i kasnije spoznajemo nešto sa čime često ni sami ne znamo kako i kako je nastalo. A obično i nije tek tako nastalo nego je tako nama od rođenja bilo genetski predodređeno - pojednostavljeno.

Dečki vole cure. Cure vole dečke. Oh kako li jednostavne sheme. Samo što je realnost nešto što ne funkcionira uvijek baš točno tako. Da ima onih koji vole, obožavaju, seksaju se isključivo sa onima drugoga spola, no ima i takvih koji makar podsvjesno priželjkuju i neko istospolno iskustvo, ponekad čak i platonski. No neki tijekom vremena dođu do dubokog saznanja da su naprosto npr. homoseksualci ili lezbijke. Ili se osjećaju da su žene u muškom tijelu. Ili nešto treće. No jedno nisu - nastrani niti kriminalci.

Granica je vrlo fluidna, valjalo bi kada bi to shvatili i oni koji bi sa "pederima na vrbe", ili koji bi ih blaže makar trulim jajima i rajčicama na nekom pride-u gađali. Pročitajte na portalu glavnih splitskih novina, naročito komentare i vidjeti ćete kakvo je u Dalmaciji nastalo "izvanredno stanje" (u glavama).

Gustav MahlerA upravo sva ta silna uznemirenost, pozivanje na javni linč, prijetnjom da će se možda ponoviti Beograd pokazuje svu opravdanost jedne šetnje gradom pod Marjanom sa zastavama duginih boja.

Budimo iskreni, u državi Hrvatskoj se kod istospolne orijentacije još uvijek živi skrivećki, dečki ne hodaju baš zagrljeni ulicama, ne ljube se na gradskim trgovima. Široka, naročito muška voajerska javnost "oprostila" bi to "curicama" - kojeg li licemjerja.

 

Take-It-Easy

take-it-easy @ 01:35 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
TagCloud
Take It Easy banner
  • take_it_easy
Take i turizam

Brojač posjeta
1561434
Idemo u...
Index.hr
Nema zapisa.