Moj glazbeni svijet
Take it easy
ALL TIME SONGS


Tag: Freddie Mercury

Tag: Eva Cassidy

Tag: Jethro Tull

Tag: Louis Armstrong

Tag: Filmska glazba

Tag: The Beatles
TagList
NAPOMENA - NOTE
  • YOU CAN LISTEN TO THE MUSIC BY DOUBLE-CLICKING ONTO THE PICTURES - AKO ŽELITE SLUŠATI GLAZBU, KLIKNITE NA SLIKE
Blog - listopad 2007
nedjelja, listopad 28, 2007( Damien Rice - "The Blower's Daughter )

Mislio sam napisati nešto o Deep Purple. Ipak oni gostuju za tjedan dana u Splitu. No neka to počeka.

Mnogo važnija mi je u ovom trenutku spoznaja da nisu "brda" ta koja imaju pravo nad menom gospodariti, več sam mnogo važniji upravo ja, koji to neču dopustiti.

A dobri postovi, pa biti će ih. Strpljen, spašen.

Želim vama i meni što lijepše dane sa što manje jeseni u glavi.

Aj živjeli dragi prijatelji blogeri :)( Peter Gabriel - "Book of Love" )
take-it-easy @ 15:46 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
četvrtak, listopad 25, 2007Ne nije u pitanju nikakva urota. Nema ni demonstrativnog napuštanja bloga, ne u pitanju je nešto drugo, treče.

No ponajprije ću vas zamoliti da svratite na blog http://freepalestine.bloger.hr i da vidite što može vi učiniti, a zasigurno možete barem malo.

Jedno od osnovnih načela mojeg blogovanja jeste uvijek bila - iskrenost. I dozvolite da vam to pojasnim, a nekima je ionako jasno.Slike su mi uvijek bile važnije nego moje riječi, preko njih sam zajedno sa glazbom obično spontano nastojao ponešto i poručiti. Kada sam stigao napravio i "prave" glazbene obrade. Nažalost nije uvijek bilo za to dovoljno vremena.

Pa tako jeste moj zadnji "pravi" uradak bio posvečen nekim damama jazza.

I primjetiti ćete da su mi večeras rečenice dosta nepovezane. No time ujedno otkrivam razlog mojeg pisanja, obračanja.Kad sam vam god pisao, uvijek je to bio odraz mojih pozitivnih vibracija. Pisao sam zapravo i mnogo o sebi, premda to i ne izgleda na prvi pogled tako.

I upravo iz razloga iskrenosti ću vjerojatno izvjesno vrijeme pisati - ništa. Dal dan, mjesec ili toliko dana da ću biti i zaboravljen - neznam.

Tek u razdoblju života kada se doslovce moram suočiti sa težim izazovima, gdje i neznam ishod mislim da je bolje da napravim stanku. Ako ili kada prevalim jedno veliko brdo, ili kad budem siguran da ću ga savladati, nastaviti ću dalje.

Izabrao sam vam večeras nešto pomalo prigodnog, da vam koliko je moguće bezbolnije prenesem ove rečenice.

Peace :))Popis pjesama. Prvu naravno znate, no ja neznam napamet o kojoj je seriji riječ. Druga pjesma je jedna novija obrada čuvene skladbe Ennio Morricone-a u izvedbi Dulce Pontes. Potom duet D. Pontes i Andrea Bocelli. I zadnja pjesma, interpretacija Serge Lama.

take-it-easy @ 21:54 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
ponedjeljak, listopad 22, 2007Ako vam se naslov čini poznat, onda spadate u onu moju vjernu publiku, koja je pročitala post o... Da to je pjevala i Lena H. čiji sam rad uspio temeljitije obraditi.

Nažalost to sada neću moći jer vremena su doista burna, meteorološki svakako a ima podosta toga da se riješi, prije nego se mogu posvetiti nekim meni ljepšim stvarima, u koje spadaju i glazbene obrade temeljitije vrste.No budući sam sa slobodnim vremenom u "banani" bih mogao slobodno staviti cijeli blog na poček. Pa da onda napravim obrade, koje će biti objeručke prihvačene - malo morgen - prihvatiti će ih moja vjerna publika, i upravo ona će shvatiti zašto ja puštam tek jedan svojevrsni jukebox sa ipak odabranom glazbom.

To činim zato jer ne želim da prekinem suviše dugo onu nit, koja prati ovaj blog. Pa čak i ovo što sam danas izabrao i to brzinski ipak nisam odabrao nasumce, več sam nastojao da ima i glavu i rep. Da i ja bih volio da imamo sada zlatnu jesen. Imamo šipak, odnosno kombinaciju bure i kiše, a netko vjerojatno i snijega. I mogu slobodno napisati da mi ne smeta ni jesen ni zima. "Problem" je što se nekako nisam psihički na to pripremio, nekako su mi dani kratki, sunca ni za lijek, a putovanje za Californiju je odgođeno, dok ne dobijem neki glavniji zgoditak nekakvog lota.

A pravo da vam kažem i ne volim takav dobitak, jer pravu radost mogu doživjeti tek kad nešto dobijem što sam i sam zaslužio, odradio.Ovaj brzinsko sastavljeni post zapravo je jedna mala posveta svima onima, koji rado svračaju na moj blog. A ja vam mogu samo pokloniti ono što umijem, znam-

No jedno zasigurno ne. 

Premda ove slike nisam napravio ja, a glazbu još i manje, sve što ovako dajem svakome na raspolaganje vam iskreno poklanjam. 

Znam nezgodna je to riječ u današnje, ma mogu slobodno napisati u bilo koje vrijeme.I eto umjesto jednog smrznutog tramvaja vam poklanjam jednog nešto starijeg, koji bi nekako odgovarao početku ove male priče.

Što se glazbe tiče opredjelio sam se po tko zna koji put za nekoliko hitova iz 70.tih. Ima tu i nešto phily sounda. Napravitit ću popis malo kasnije.

A nešto neću ni u kojem slučaju. Na mojem blogu nema psovanja i namjerno izbjegavam određeno terminologiju.

Za kojom je ponajlakše posegnuti i kad je lako a još više kada i život i nije baš tako jednostavan.

No svatko ima svoj križ. Pitanja je samo kada i kako. No ja vam iz duše želim da vaš nosite što lakše.

S ljubavlju vaš

Take_It_Easy :)Pjesme slijedom:
Albert Hammond, "It Never Rains in Southern California
The Three Degrees, "When Will I See You Again"
Carly Simon, "You're So Vain"
James Taylor, "You've Got a Friend"
Gloria Gaynor, "I Will Survive"
Carly Simon & James Taylor, "Close Your Eyes"
take-it-easy @ 18:15 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
ponedjeljak, listopad 15, 2007( Peter Sarstedt, 1969.g. )

Možda ćemo trebati biti strpljivi vi i ja, moja draga publiko.

Nek u međuvremenu čujete i ovu pjesmu. To je bio prvi i jedini pravi hit ovog pjevača.

A što se nikotina tiče, suzdržat ću se. Jamčim. Pozdrav svima.

take-it-easy @ 18:56 |Komentiraj | Komentari: 25 | Prikaži komentare
četvrtak, listopad 11, 2007Glazba je isto što i ljudi. Treba ju shvatiti, razumijeti isto kao što mi zaslužujemo da budemo shvačeni i prihvačeni.

No što je lakše razumijeti - ovo što ćete sada poslušati ili ono što vam trešti u svih šesnaest??

Znam, izbor mojih riječi nije baš naročit, no bitno jeste shvatiti da nije glavna svrha glazbe da nam upotpunjuje zvukovnu prazninu milozvučnim zvucima ili da nam stvara manje ili više ritmičnu bučnu kulisu.

Pokušajte si zamisliti kako je nastala sva ova zvukovna čarolija. Bez obzira kako ju vi doživljavate ona jeste u največoj mjeri izraz osječaja onoga tko ju je stvarao. Osječaji kojima nikada nećemo uči potpuno u trag. No to nije ni svrha.Jer svi ovi vrijedni glazbenici nisu stvarali samo radi sebe. Oni su nam željeli ponešto i ostaviti. A sa takvim poklonima valja pažljivo, jer napravljeni su s ljubavlju.

I ako nađete barem malo vremena, onda poslušajte svaki zvuk što pažljivije. Možete to i više puta. A nije zabranjeno zaklopiti oći i prepustiti se da vas glazba svojim putem vodi. I ako slušate dovoljno pažljivo otvarati će vam se novi horizonti, koji će vašu dušu oplemeniti.

A o tome možda nećete ni razmišljati, no i nesvjesno ćete naučiti bolje vidjeti, shvatiti, veseliti se "malim" stvarima, primjetiti svijet u svojoj raskošnoj ljepoti.

Znam
i tugu ćete lakše zamijetiti, no lakše ćete se s njom nositi. I vjerujte mi dok god budete znali slušati - sreča će biti vaš životni saputnik."Canon in D major", Johann Pachelbel ( njem. barokni kompozitor, 1653. - 1706. )
"Meditation", Jules Emile Frederic Massenet ( franc. operni komp., 1842 - 1912. )
Gynt Suite No.1,Op 46,"Morgenstemning", Edvard Grieg (norv. rom. komp.1843 -1907.)
take-it-easy @ 22:29 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
petak, listopad 5, 2007( Agnetha Fältskog - "Sometimes When I'm Dreaming " )

..nisam imao dovoljno vremena za vas, za sebe. Nisam mogao da pišem, da vam se javim, ništa - prazna ploča.

Tek sam lutao glazbenim bespučima, i svugdje gdje sam zastao sam i produžio, jer sam znao da u datom trenutku neću moči uraditi što želim.

Sve je to rock'n roll bi netko rekao, pa možemo to označiti i tako.

No možda mi je najviše žao kada gledam unatrag što neke blogere neču moći pratiti unaprijed, jer su ih životne vode odnijele u neki drugi pravac.

Neka ih prati sva sreča svijeta.( Agnetha Fältskog - "Past, Present and Future" )
take-it-easy @ 01:23 |Komentiraj | Komentari: 36 | Prikaži komentare
ponedjeljak, listopad 1, 2007( Roberta Flack - "Jesse" )

Jel vas zanima što mi je zadnjih nekoliko mjeseci na desktopu? Evo upravo ova slika, a ikonice su uredno poredane tako, da ne zaklanjaju ovaj lijepi osmijeh.

I ako vas još nešto zanima, slobodno me pitajte, može preko maila, pisma, telefona, osobno, kako god hočete. Ja se ne skrivam ni od sebe ni od drugih - dapaće širom sam otvoren prema svima.

No, vjerujte mi dan nažalost ne traje 26 sati kako je to čini mi se naša draga "Pearl" poželjela. A ja bih ipak želio da vam ponešto glazbnenog i ostavim.

Jer to je ja mislim moja blogerska misija. I nemojte se na mene ljutiti, jer samo iskreno pišem.

Pozdrav svima : )

Take ( It Easy )( Smokey Robinson & The Miracles - "Yesterday" )

take-it-easy @ 01:34 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
TagCloud
Take It Easy banner
  • take_it_easy
Take i turizam

Brojač posjeta
1561434
Idemo u...
Index.hr
Nema zapisa.