Moj glazbeni svijet
Take it easy
ALL TIME SONGS


Tag: Freddie Mercury

Tag: Eva Cassidy

Tag: Jethro Tull

Tag: Louis Armstrong

Tag: Filmska glazba

Tag: The Beatles
TagList
NAPOMENA - NOTE
  • YOU CAN LISTEN TO THE MUSIC BY DOUBLE-CLICKING ONTO THE PICTURES - AKO ŽELITE SLUŠATI GLAZBU, KLIKNITE NA SLIKE
Blog - listopad 2008
nedjelja, listopad 26, 2008Pjesma kao vremenski putnik. Kao mi. Dal je dovoljno snažna da se ne izgubi u bezpuću? Dal smo je sposobni pratiti? Dal živimo samo za sada ili gradimo spone i za ono poslije, za ono prije? Dal smo mi tek proizvoljno odredili, prihvatili i nazvali to "vrijeme"?

Prije gotovo stoljeća, taman pred "Velikom depresijom" je netko otpjevao pjesmu o osamljenosti, napuštenosti. Godine 1927.Koju će kasnije otpjevati Elvis kao da je stvorena tek za njega. I koju kao da nitko poslije više tako interpretirati neće. Koju će Norah posvetiti njemu. Koja će se slušati i poslije i stvarati u nama, u našima spone da budemo u budućnosti povezani sa svojima sa onim što zovemo sada.take-it-easy @ 03:04 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
subota, listopad 18, 2008Kada sam prije podosta godina bio na koncertu Tine (i Ike-a?) Turner imao sam priliku uživati i u raskošnim vokalima ženskog background sastava. The Ikettes? Ne znam, no svakako sam tada malo znao o brojnim umjetnicima koji su sjajnim vokalima pripomogali u stvaranju glazbene povijesti popularne glazbe prošlog stoljeća. No Tina ma koliko bila velika i značajna je večeras tek sporedan lik u kontekstu predstavljanja jedne osobe koja zaslužuje posebnu pozornost.Prije otprilike 40, 50 godina bilo je doba velike popularnosti girl bandova. The Chantels, The Shirelles, The Ronettes su samo neki, a hitove poput poput "Maybe" ili "Be My Baby" slušamo i dan danas.U to vrijeme, toćnije 1959. je izvjesna Darlene Wright probno zapjevala u girl sastavu The Blossoms i sa njima će u nekih desetak godina postići tek osrednji komercijalni uspjeh. No ipak Darlene, kojoj Phil Spector mijenja prezime u Love, spada u one koja je svojim pjevanjem obilježila cijelo jedno desetljeće a da istodobno ostaje široj javnosti gotovo nepoznata.Hajdemo malo ogovarati tog sjajnog Phil Spectora, tvorca "Wall of Sound-a" koji će svojim zvukovnim inovacijama izvesti pravu glazbenu revoluciju čije se "posljedice" osjećaju i dan danas. On je prepoznao glasovne mogućnosti mlade Darlene Love no šutnuo joj je da samostalno pjeva tek pjesmuljke u odnosu na ono za što je doista bila sposobna. I zato kad slušate nešto iz njene oskudne (vlastite) diskografije imajte na umu da je to tek sporedni dio njenog glazbenog truda i mogućnosti.Njene sposobnosti nisu bile ograničene na to da bude tek dobra background pjevačica. Ta uloga joj je bila nametnuta. Surađivala je sa najpoznatijim umjetnicima 60.tih (a i kasnije). Da navedem tek neke koje je počastila svojim sjajnim vokalom: The Rolling Stones, The Beach Boys, Sam Cooke, Elvis Presley, Sonny & Cher, Frank Sinatra. Spisak bi bio poduži, no teško bi ga bilo i sastaviti jer i sama Love se ne može svega prisjetiti.
Naravno da je htjela, da je maštala i o vlastitoj solo karijeri, koju međutim nije ostvarivala u odnosu na neke druge, često i manje nadarene glazbenike. Kako su došle 80.te postajala je svjesna da će mnogo toga biti nikad ispunjeno. No nije joj gorčina bila na srcu.

Tih godina je ponovno poraslo zanimanje za pjesmama iz 60.tih. a interes nije prestao ni do dana današnjeg. Phil Spector tim povodom izdaje jednu kompilaciju na kojoj je i njena glazba.Možemo reći da je Darlene Love postala "poznata" tek u novije doba. Glazbenopovijesno je najpodcjenjeniji vokal 20.stoljeća. Čak kad je pjevala sa The Blossoms Phil Spector ju često nije ni spominjao. Kao što je na nedavnoj Olimpijadi u Kini jedna mala "pjevala" tako su početkom 60.tih na TV pjevale The Crystals - pogrešno, cura je otvarala usta a glas je bio od Darlene Love.

Ova pjevačica koja će pjesmu Stonesa otpjevati i u duhu soula u međuvremenu se je posvetila i glumi, a nastupa i na mjuziklima.

Kada vam se pruža prilika da pogledate neki njen noviji nastup ćuti ćete i vidjeti jednu vedru osobu i dostojnu, ne samo pjevačku pratnju. "So much love", s ljubavlju od Darlene.Glazbeni zapisi slijedom:

1. "Good Good Lovin'"
2. "Christmas (Baby Please Come Home)"
3. "(Today I Met) The Boy I'm Gonna Marry"
4. "That's When The Tears Start"
5. "Sunday Kind Of Love"
6. "River Deep, Mountain High"
7. "Ruby Tuesday"

Note:

Copyrighted material on this website is used in accordance with 'Fair Use', for the purpose of study, review or critical analysis, and will be removed at the request of the copyright owner(s).take-it-easy @ 23:23 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
ponedjeljak, listopad 13, 2008"ovaj post treba shvatiti kao ulizivanje biračima od strane političara u vrijeme predizborne kampanje. zašto ne postaneš proziran sebi onako kako si to inače drugima, jer bi inače na vrijeme eliminirao slabosti kakve inače poričeš, a tako se fino čitaju između redova?" - _opiranje_

Da odmah razjasnim citirani komentar se odnosi na doljni post "Weekend". Ne mislim sada pojašnjavati kako sam imao ludu volju da u subotu u tri ujutro preko posebno sročenog teksta pokušavam privući što veći broj potencijalnih blogera, koji će na neki dugmić kliknuti gdje piše - Take It Easy.

Preko posta sam želio progovoriti o nesrazu slobodnog vremena i moje želje da što više glazbenog pripremim.

Htio sam.. no to mogu samo citirati samog sebe "Ovaj blog je zamišljen kao malo utočište svijeta onakvog kakav je meni blizak u kojem nema mjesta za  mračno, tužno, neljudsko, za skandale i mnogo štošta što puni novinske stupce i nekima povećava materijalno (no samo takvo) blagostanje."

Poručio sam da istinski žalim za onima koji su zbog nanesene nepravde od bilo koga (blogera, uredništva portala i dr.) odustali od pisanja bloga. Jedino sam to formulirao "razočaranjem", nadao sam se da je to pametnome - dovoljno.

Svima onima koji ne poznaju moj blog a slučajno su ga otkrili sam doista poželio da nam bude ugodno druženje.

Kada sam pisao o podršci ona se odnosi na moj rad a ne na glasove u nekom nagradnom natječaju. I u tom kontekstu se želim zahvaliti jednoj blogerici koja nedavno napisala otprilike ovako:

"Hvala ti Take što nisi odustao".

I neću.

take-it-easy @ 00:25 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
subota, listopad 11, 2008Današnji uradak (prevelika je to riječ za ovaj mali post) je bio zamišljen kao još jedna meni draga obrade nekog, nečeg. No vrijeme mi nije dopustilo da napravim ono što sam zamišljao.

Ipak vjerujem da ćete se obradovati barem kojom odabranom pjesmom. Kao uvijek nastojao sam da vam ne pripremim nešto za "kvarenje" dobrog sluha.Budući vas prepuštam glazbi, izvođačima o kojima će biti naknodno rijeći eto i prilike da ponešto pojasnim što će tek dijelu posjetitelja biti potrebno.

Ovaj blog je zamišljen kao malo utočište svijeta onakvog kakav je meni blizak u kojem nema mjesta za  mračno, tužno, neljudsko, za skandale i mnogo štošta što puni novinske stupce i nekima povećava materijalno (no samo takvo) blagostan
je.Stoga možete se na ovom mjestu osjećati ugodno, što vam ja od srca želim.

Ako me želite pitati nešto osobno, slobodno. Bez obzira što vas zanima nastojati ću vam što je moguće toćnije odgovoriti.

Ovim putem želim napisati da mi je drago za sve novo pridošle blogere, no ujedno mi je žao zbog svih onih koji su zbog nekog razočaranja (ne zasićenja) napustili blogosferu.
Svima onima koji su mojem blogu a time i meni osobno dali podršku se od srca zahvaljujem. Neka nam bude ugodno druženje.

Vaš Take (It Easy)Pjesme slijedom:  Al Green "How Can You Mend a Broken Heart", Sam Cooke "'A Change Is Gonna Come", Emma Daumas & Ray Charles: "Hit the Road Jack", Metallica: "No Leaf Clover", The Cranberries: "When Your Gone"

take-it-easy @ 02:57 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
ponedjeljak, listopad 6, 2008...is back.

I evo ga sa umjesto rijeći mnogo.....tek s pjesmom kojom..

..započet  sa jednom Julijom......je htio..

....no ona se sprema biti dijelom.....jedne tek priče nove.

Take (It Easy)

take-it-easy @ 01:26 |Komentiraj | Komentari: 22 | Prikaži komentare
TagCloud
Take It Easy banner
  • take_it_easy
Take i turizam

Brojač posjeta
1561434
Idemo u...
Index.hr
Nema zapisa.