Moj glazbeni svijet
Take it easy
ALL TIME SONGS


Tag: Freddie Mercury

Tag: Eva Cassidy

Tag: Jethro Tull

Tag: Louis Armstrong

Tag: Filmska glazba

Tag: The Beatles
TagList
NAPOMENA - NOTE
  • YOU CAN LISTEN TO THE MUSIC BY DOUBLE-CLICKING ONTO THE PICTURES - AKO ŽELITE SLUŠATI GLAZBU, KLIKNITE NA SLIKE
Blog - travanj 2008
srijeda, travanj 30, 2008Mali update: Evo prije nekoliko minuta smo ušli u treći dan mjeseca svibnja 2008. godine. A jučer mi je bila dvogodišnjica mojeg bloga koju sam namjeravao ponešto drugačije provesti nego napisati svega nekoliko rečenica u obliku "update"-a.

Što da vam pametno napišem? Ljubavi prema glazbi i radu na blogu ne nedostaje. No znate i sami za ljubav je uvijek potrebno dvoje. Blog je isto kao i život i mnogo toga ide nama i neznanim putevima.

Ja se nadam da će biti što manje vaših odlazaka sa blogova općenito, a što me posebno žalosti kada se blogovi naprosto ugase, kada zamru ili umru te ostane tek napisani sadržaj nekoć proživljenog života - pa makar blogerskog.

Pozdrav od Take-a.


take-it-easy @ 00:59 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
četvrtak, travanj 24, 2008Ne niste na blogu naše drage Beatrice, nego su se njene slike večeras zajedno sa pripadajućim kukcima, lišćem, cvijećem, slatkim medom i još ponečem ugnjezdile baš kod mene. Eto tako smo večeras riješili odmah prvu dilemu. Znaći autor i vlasnik ovih slika je poznat, a ja se zahvaljujem dragoj blogerici Beatrici na velikodušnosti.

Obzirom da ako bude sve u redu sutra započinje jedan moj malo produženi vikend večeras vas neću puno zamarati nekim suvišnim podacima, uživajte u glazbi, a na kraju ću kao uvijek napisati popis.Vi koji ste pročitali pretprošli post znate za moju dilemu, koju sam pokušao riješiti na način da čujem i vaša mišljenja. Naime uglavnom ste se složili sa menom da po pitanju glazbe i ne trebam baš suviše štediti glazbenu industriju, a po pitanju slika po mogućnosti staviti i naznaku autora materijala.

Toga ću se nastojati pridržavati koliko će biti moguće jer nažalost za neke slike naprosto neznam čije su. No večerašnja glazba na neki način govori čak i o meni, premda sam ja tu sporedna osoba jer tek nešto biram, a glazbene zasluge pripadaju stvaraocima i izvođačima.Evo ovdje je bila Beatrica u najljepšem dijelu svijeta. A on je svugdje tamo gdje je naše lijepo plavo more od sjevera pa sve do juga. Naravno vi to uglavnom znate koje su me morske spone vezale, no nisam ja jedini takav, znam ja i neke kontinentalce koji govore i mediteranski pa onda mi to bude jako zabavno čitati kad je netko "negdi bio oko frtalj pet" (npr.). Sva sreča što me ne čitaju strogi učitelji hrvatskog jezika jer bi nagrabusio.

No evo sad nekoliko riječi o glazbi. Svi mi znamo da smo u mnogo tome originalni upravo svoji, no istodobno nas veže mnogobrojne spone i to u vrlo pozitivnom smislu.Tako se glazbenici vrlo rado nadopunjavaju. Svi ste čuli za The Beatles, koje sam ja ovdje već na različite načine obradio. A oni su bili (i ne samo oni) pravi izazov za neke vrlo vrijedne umjetnike.

Naime dobro se zna kakvu vrijednu glazbu su stvarali dečki iz Liverpoola. Glazbu, koja je postajala vremenom sve sofisticiranija, što je u konačnici dovelo do kreativne "eksplozije". A time i do glazbenog razlaza. Večeras ćete ćuti neke prije svega njihove pjesme u izvedbi drugih.Kada sam pisao o sebi i usporedbi sa onim što radim sam mislio kako upravo sa onim što mi stoji na raspolaganju stvaram nešto novo. A upravo to se događa i sa tim nekim vrlo poznatim pjesmama.

Ne uvijek na jednaki način. Ponekad je naprosto riječ o nekom sličnom prepjevu. No kada ćujete npr. Johnny Casha kako pjeva nešto od Beatlesa ili Simon & Garfunkel onda je to ujedno susret onih najvrednijih stvaralaca u glazbi, i sigurno je da je ono novo nešto što se naprosto doživljava u drugačijem kontekstu, isto kao slike koje ovdje vidite neće na jednak način "funkcionirati" kod naše Beatrice i ovdje. Uživajte!Večina vas je čula ponešto sa čuvenog Woodstock festivala. E o njemu večeras neću posebno pisati, no upravo tamo je otpjevan možda najsjajniji prepjev jedne pjesme Beatlesa. Tko god poznaje album o Sgt. Pepperu i pjesmu "Help" taj zna i za Cockerov prepjev.

I to ne bilo kakav. Ono što je umjetnik te 69. otpjevao je bilo nešto potpuno novo. Tek je podloga bila ista. Ukoliko želite poslušati tu pjesmu poslužite se tagovima.Obzirom da sutra mislim ići na put nemam vremena da vam napišem ama baš sve što bi želio. Ono što je znano da mnogi umjetnici svjetskoj sjaja imaju često cijele kolekcije pjesama koje su oni prepjevali. I mogao bi se napraviti cijeli jedan opširan post i pri tome obraditi samo jednog izvođača.

Ja sam se ipak opredjelio da bude malo šarenije, proljetno lepršavao pa nek se nađe različitog. O Jonny Cashu sam pisao, no gledajući sa vlastite distance vidim da je to bilo malo, isto tako je to bilo i kod nekih drugih glazbenika. To je nekako moja vlastita blogerska evolucija koju puštam da ide svojim tijekom.A budući da ne volim baš pravila možete poslušati Beatlese i u originalu. No dok gledate ovdje Lijepu Našu, usput jedna napomena. Ovaj filmski isječak je iz jednog filma koji bi vam se mogao dopasti  - ako ga niste pogledali slobodno utrošite sat i pol - zove se "I am Sam". Neću vam ništa pisati o sadržaju no u tom filmu glavni junaci radnje obožavaju - Beatlese. Film je to koji na jedan topli način opisuje jednu roditeljsku ljubav  - s preprekama.Evo nam još jednog ljepotana iz Beatrice kolekcije. A sada možete ćuti nekog koga stjecajem okolnosti još niste ćuli na ovom blogu. Oprostite zbog Neila, biti će o njemu još rijeći nadam se što prije.

A on se je ovdje potrudio da otpjeva nešto doista vrlo zahtjevno. To je nešto sa onog čuvenog albuma "Abbey Road", gdje se ponekad pjesme doslovce pretapaju jedna u drugu. Vrlo zahtjevan zadatak kad se od takvog pravi prepjev. No ja sam poslušao i čak pročitao kritike pravih Beatles fanova koji su bili oduševeljeni ovom izvedbom. Pa uživajte.A sada jedan bebač, Beatrice je to lijepo naslovila pa možete to kod nje naći, sve je to ona - slikama objasnila, prošetajte do njene arhive pa ćete sve saznati.

Prije otprilike godinu i pol sam dosta opširno obradio stvaralaštvo jedne pjevačice sa sjevera Europe. Večina od vas za nju tada još nije ni znala. No ništa strašno, i ja sam ju otkrio prije svega preslušavajući mnoštvo glazbenog materijala. No večeras ćete ćuti nešto za nju ne sasvim tipićno već jednu obradu jedne poznate pjesme. Pjesma za sanjanje i uživanje.Zadnjih dana sam razmišljao o nekim glazbenim obradama i mnogo čemu, no neću ništa precizirati jer želim da ponešto ostaje iznenađenje.

Kao svi vi i ja sam se našao u tom vremenskom mlinu koji mi nije dopustio da pripremim sve ono što sam želio. No znam da ste vi svi vrlo strpljivi i da ćete mi oprostiti na ovom skromnom izboru sa još skromnijim riječima.

Evo za kraj sam se opredjelio za ovu doista krasnu ptičicu. A ovaj post shvatite kao jedan lagani izbor čovjeka u tjesnacu s vremenom. No jedno sam svakako želio.

Prije puta - vam nešto i ostaviti.

Pozdrav od Take_It_EasyPopis pjesama slijedom:

1. Johnny Cash - "In My Life"
2. Duane Allman & Wilson Pickett - "Hey Jude"
3. Joe Cocker - "A Whiter Shade Of Pale"
4. Joe Cocker - "She Came In Through The Bathroom Window"
5. Johnny Cash - "Bridge Over Troubled Water"
6. Eddie Vedder - "You've Got To Hide Your Love Away"
7. Sarah Mclachlan - "Blackbird"
8. The Beatles - "Here Comes The Sun" (isječci iz filma "I Am Sam")
9. Neil Diamond - "Golden Slumbers"
10. Sissel Kyrkjebo - "Here, There And Everywhere"
11. Carpenters - "Help"
12. Joe Cocker - "Something"

Foto copyright: Beatrice.bloger
take-it-easy @ 22:38 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
utorak, travanj 22, 2008Ne ne ovo nije slikano u Hrvatskoj. Takvo što se kod nas dogoditi ne može - objasniti ću vam na kraju.

No da krenemo, naravno ne ovim pozelenjenim (od čega?) vozilom, već sa mojim mislima. Dosta mi je toga prostrujalo kroz glavu, bio sam preko interneta u Kini, Darfuru, na olimpijadama, povlaćio paralele, osjećao se nemočnim, pa onda opet dešpetno moćnim, poslao protestni mail pa komu nego sponzoru (Olimpijade) - Volkswagenu.

Kao što je Adolf ne dao samo blagoslov produkciji ovog vozila tako je isto pokazao svojedobno kako Njemačka nije nacistička zemlja - naravno u doba Olimpijade.

E pa nije bome ni Kina, jest da ima veze sa njemcima jer izrađuje kineske - volkswagene. A auti opet troše naftu, i kud ćeš bolje, lijepo je uvoziš iz Sudana, a što se od tih novaca tamani narod - to nije skoro nikog briga pa ni naš HRT, a nije bome ni premijera ni predsjednika (ne mjesne zajednice, nego - naše države) - ispravite me ako je drugaćije.I onda misli opet krenu prema dalekom istoku. Sad je vrijeme glancanja, ne nije Kina zemlja koja krši ljudska prava, ne nije zemlja suodgovorna za prvi genocid ovog tisućljeća, ne nije to zemlja koja do iznemoglosti zagađuje okoliš. Samo da je konačno dočekati još tu Olimpijadu - a poslije svijetu, savjesti tko vas...

Onda će opet biti sve po starom, zloćini  prema ljudima se mogu nastaviti - izravno ili neizravno izravno.

A dvadesetdrugi travanj, dan kao svaki drugi, tek da nas podsjeti kako teško funkcionira nešto što se zove - savjest čovječanstva.

A onaj auto zeleni nije nipošto snimljen u našim(?) vodama, kod nas bi ga ponajprije temeljitije "počerupali" - a tek onda bi ga mirne duše u more, potok, jezero bacili.

Sretan ti bio tvoj dan - jedina nam Zemlja.(Glazba: Tindersticks)
(Fotomaterijal, Wikipedija + vlastiti)
take-it-easy @ 00:30 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
četvrtak, travanj 17, 2008Dragi prijatelji,

vi koji ste s menom već skoro dvije godine ćete se možda malo zabrinuti, a možda i nećete. No da vam odmah pojasnim sve što ću sada napisati je prije svega dobronamjerne prirode. Tek želim da ćujem i Vaše mišljenje, no i mišljenje onih koji ovaj blog zaobilaze iz raznih razloga, bilo da ih ne zanima, ne stignu ili upravo zbog njih ovo sve i pišem. Stoga umoljavam vas, budite toliko ućtivi i napišite svoje mišljenje pa čak ako i ne volite ovaj blog. Komentar vam neće biti izbrisan, bez ozbira što vi rječima iskazali.

Svi znamo da je blog jedna lijepa stvar, alati su tu kojima se možemo odlićno poslužiti, dostupni smo širem krugu ljudi, možemo imati posjetitelje čak sa drugih kontinenata.No evo nas odmah i kod problema. Naime nikakav problem nije kad upišemo neku svoju misao pa makar bila i neuka, nezrela. Sve dok se nismo ogriješili o neke norme ponašanja ne trebamo očekivati nikakve posljedice.

Prave poteškoće naiđu onda kada koristimo materijale koje je netko drugi proizveo. I ako sada mislite na "krađu fotografija" kako sam danas pročitao na jednom fotoblogu, onda je to tek jedan dio problema.

Vi svi volite popularne stranice kao što su to youtube, dailymotion ili neke druge, gdje se može pronaći mnoštvo glazbe. I imate lijepe playere i pripadajuće kodove i lijepo to možete instalirati na vašem blogu. Super, niste ništa ukrali, a imate glazbu. I jeste li sada nešto promislili?
Gotova sva glazba koju slušate podliježe copyrightu. Znaći ono što vi uživate slušati je netko umjesto vas najčešće neovlašteno stavio na internet. To što je to stavio netko drugi ne umanjuje činjenicu da vi slušate neovlašteno glazbu isto kao što se na ovom blogu nalazi nekoliko tisuća pjesama za koje nemam nikakvog prava distribucije.

No kako ipak to sve skupa funkcionira? Pa vrlo jednostavno. Kada stavite glazbu na internet tada svaki put prilikom aploadanja kliknete tamo gdje izjavljujete da vi posjedujete sva moguća autorska prava na snimljeni materijal.

Youtube i slićni znaju vrlo dobro što rade. Prije svega jako dobro zarade, a vi ste ti koji platite kako mi u Dalmaciji kažemo "buletu". Čim se netko od diskografskih kuća pobuni, youtube se pravi kao svetac i skine glazbeni materijal sa neta svjestan da će isti možda tek nekoliko minuta kasnije netko drugi ponovno aploadati i tako u nedogled.
Tako je to otprilike sa glazbom. A nije mnogo drukčije ni sa slikovnim materijalom. Bez obzira dal se radi o omotnici neke ploče ili o vrhunskom fotografskom dijelu, gotovo uvijek ćete na internetu naći nešto što podliježe copyrightu.

Osobno imam puno razumijevanje za autore koji se bune što im netko koristi njihov fotomaterijal. Gotovo da nema argumenata kojima bih mogao proturijećiti. Možda jedino kada se radi o nekim sjajnim slikama djeteta, osobe koja nije ni znala da će biti slikana. Pa zamislite da imate mogućnosti otputovati u neki egzotićni kraj, u Južnu Ameriku i tamo uslikate nekog naturščika i kad se vratite kući dotićni naravno pojma nema da je postao vaša zvijezda.

Mislite da se varam? Ne, znam slućajeve gdje su takve slike postale fotografije godine u svjetskim razmjerima. Nije potrebno ni sanjati koliko se je na tom zaradilo.
No to je jedini primjer, gjde se taj copyright na neki način može osporiti. Najčešće međutim ne. Sjajnih sam slika vidio i od naših fotoblogera i ne bih želio ikome da išta uzmem.

Al kad gledate moj blog, sve što sam na njemu napravio pronaći ćete jednu sintezu. Nešto novog nastalo iz glazbe (copyright), slika (copyright) i mojih rijeći. Kod onog zadnjeg nisam nikada pisao upozorenja na mojem blogu, niti sam ugrađivao neke copyscape alate itd.

E sad nakon ovih dosta rijeći ravno iz glave, pa zato oprostite na nesavršenosti, da dođemo do srži problema.

Što vi mislite da li bih ja trebao pobrisati sav slikovni pa čak i glazbeni materijal na koji ja nemam apsolutno nikakvo pravo prikazivanja na internetu. Znam neće me youtube tužiti, neće ni vas, no pitanje je to savjesti i zdravog razuma.
Molim za mišljenje i kolege fotoblogere, znam teško mi je za ponadati se da ću moći proćitati njihovo razmišljanje.

Ja inaće često mislim o svemu ovome, no moja "misija" nije nimalo laka. Jer želja mi je prezentirati što više glazbenog materijala a istodobno glazbu pojasniti na moj način. Naša draga blogerica B. je napisala "Slikom ću ti reći", a ja nadopisujem - i slikom ću glazbu objasniti.

Razmišljam kako da se nosim sa ovim ozbiljnim problemom. Svjesan sam kada pišem npr. o Boliviji da mi je nemoguće nabaviti odgovarajuće slike iz te zemlje makar pokucao na vrata naše kompletne blogosfere. A gotovo bi bio pred nepremostivim preprekama kada bih kod svake slike se dopisivao sa autorima iz cijeloga svijeta. To je nemoguće jer moj rad nastaje spontano, intuitivno i takvim načinom bi se ugasio.
Problem sam riješio jednim dijelom. Blogerica luna13 mi je stavila na slobodno raspolaganje cijeli njen fotografski materijal. No upravo poštivajući nju nisam taj isti ugrađivao u glazbene spotove, jer i takve radim. Jer glazbene spotove gleda cijeli svijet, ne samo posjetioci mojeg bloga.

Dragi blogeri ja vas molim za konstruktivne komentare. Oni će mi poslužiti u mojem daljnjem radu ili neradu. Ne nemojte se uplašiti nije u pitanu ni Matija, ni demonstrativno odlaženje, niti mi je bilo tko osobno što predbacio. Riječ je o meni osobno, koji želim prije svega živjeti - pošteno.

I ako ste već sve to pročitali ili možda tek ovu završnu rečenicu evo još ću jednom upisati što sam već jednom učinio.
Prije nekoliko mjeseci sam upisao da bih me veselilo kad bi neki fotoblogeri bili spremni da i njihove uratke koristim u svojim glazbenim pričama. Dogodilo bi im se isto kao blogerici luni13. Svaki put kada koristim nešto njeno, navedem to kod slike. Hvala.

( Malo sam ugradio glazbenog materijala, da bude lakše čitati, a ako želite možete i samo slušati ili gledati slike, e da dvije od njih su moje autorske, ako ne znate koje su - e one dvije najlošije)

Take_It_Easy.

take-it-easy @ 20:44 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
petak, travanj 11, 2008Dragi prijatelji, ovaj post predstavlja za mene osobno mali izazov. Naime obećao sam da će biti satkan od vaših misli i želja te se nadam da će te se u glazbenom materijalu i pronaći. Nastojao sam da u njemu pronađete što ste i u porukama upisali. Ako ne uspijem u potpunosti ispuniti vaša očekivanja se nadam da će te mi i oprosti, jer i Take je samo - čovjek:)

E na samom početku jedna prava pop pjesma, a nastala je čini mi se još i prije nego što sam ugledao ovaj Svijet. No ništa za to. Na kraju ću napisati i popis da se možete lakše snaći.Pažljivo sam pročitao svaki vaši komentar, pa tako i od dragog druga Nemreša. On mi je porućio da ne voli pravila. Pa dobro, eto skroz bez pravila specijalno za njega ova pjesma. Nekako mi je stalno bilo na pameti kako je on mnogo toga još prije 20.tak godina znao. Stoga sam odlućio da mu pustim nešto od prije tih 20.tak godina. Nadam se da će mu se sviđati.

A naravno i vama. I da budem iskren bila mi je na pameti još i ona pjesma o nekom "Zeki", al sam od nje odustao jer je Nemreš ipak odrastao. E pa uživaj druže.A sada nešto sasvim drugaćijeg. Naš dragi bloger Ogimen se je prisjetio bluza, soula i možda još ponećeg što nije ni upisao. Pa sam se dao u potragu kako da i njemu pronađem nešto prikladnog.

I našao sam. Što ćete poslušati je prava poslastica. Naime rijeć je o jednoj dami koja već mnogo godina pjeva i piše pjesme. I vjerujem da u potpunosti udovoljava njegove "stroge" glazbene kriterije.

Naime ona se odlićno snalazi upravo u spomenutim glazbenim pravcima.I ne samo u tome. U njenoj glazbi možete pronaći i gospela, jazza, pa i R&B. Toliko je dobre mjuze da će o njoj zasigurno biti još rijeći. No večeras eto toliko. A vi ako ste znatiželjni, ako ne znate o kome je rijeć, pisati će to na kraju.

A tamo gjde je dragi Ogi nije ni Idro daleko. E on nije puno filozofirao nego je napisao koga hoće, pa evo nek se i njegova želja pjesmom ispuni:Zasigurno znate onu pjesmu "Sitting on the...", e ta bi za ribara odlićno odgovarala. No našao sam nešto romantićnijeg, Naime vodio sam računa da ribari vole ugodno društvo, pa će biti ovo možda bolje.

A nemojte mi zamjeriti što sam i na sebe mislio, no i na sve one koji nisu uspjeli upisati svoje glazbene želje.

Pa evo ovo npr. ne bi bilo loše. što mislite?Ovo je naravno pjesma slavnih "kotrljajućih kamenja", no ta verzija je već skoro dvije godine na blogu.

Jedna blogerica je upisala jednu uznemirujuću rijeć - nemir - tu pratilju našeg modernog doba. I mislio sam što bi za nju bilo najbolje. Pa najbolje nešto smirujućeg.

Za tebe draga Beatrice i za sve one kojima treba mira - ovo:Eto kao što ćujete život nije baš pravocrtna cesta, no i ljepše što je tako.

A naša draga blogerica iz Rijeke je napisala jednu prekrasnu riječ - prijateljstvo. O njemu imam već jednu lijepu pjesmu na blogu pa sam odlućio da potražim drugu.

Za nju i sve one koji vole lijepo jedan skoro glazbeni raritet:Pjevač nažalost više nije s nama. Napustio nas je prerano (ako uopće ikada može tako biti). Slušate koncertnu snimku koja je otišla u glazbenu povijest.

I ako mislite da je pjesma pretužna, nije. Naime neke se pjesme slušaju na poseban način. I ono što nas tišti nosi neke plemenite boje, kojih se nipošto odrekli ne bi. Poslušajte.Ova blogerica je čini mi se upisala - usuditi se - i prepustila mi je da se ja usudim staviti odgovarajuću pjesmu.

Pa ajmo to ovako. Naša je svakodnevnica takva kakva je, no pravi je izazov usuditi se napraviti nešto nesvakidašnjeg, na zaprepaštenje ukućana.

E pa ja ju u tu svrhu šaljem na jedan otok, daleki otok, pa nek se napleše kako mi ono kažemo kako Bog zapovida:)

Ajde Arcanus:)Ovu sam pjesmu izabrao u zadnji tren. Draga naša Freepalestine si je poželjela jedan tango. Ovo je jedan filmski, pretpostavljam da vam glumce ne trebam spominjati.  A ako želi ćuti glazbu iz toplijih podneblja preporučam vam da odšetate do posta o - Kubi.

Naši blogeri Vlado (Elmer) i Video su kao i mnogi drugi s razlogom zabrinuti za našu majku Zemlju. Njoj je posvećeno mnogo pjesama. Ova nije nova, no svakako i mene zanima gdje će se djeca djece - igrati:Za većinu ovih pjesama sam bio potaknut vašim razmišljanjima. Namjera mi je bila da na neki način vas ukljućim u ono što se ovdje stvara.

Glazbe ima mnogo a vremena nikad dosta. No svejedno dok bude vas dragi posjetioci ovog bloga biti će i glazbe.

I ne zamjerite mi ako koji put odšetam izvan glazbenih voda (što baš i ne volim). No ponekad ne mogu na neke pojave ostati ravnodušan.

Želim sebi i vama još mnogo radosti na ovom mjestu. I kao uvijek - svi ste dobrodošli.Pjesme slijedom:
1. Georgia Gibbs - "Wallflower (Dance With Me Henry)"
2. Zdenka Vučković - "Dome Moj"
3. Etta James - "At Last"
4. Etta James - "Rather Go Blind"
5. Otis Redding - "I've Got Dreams to Remember"
6. Charlotte Martin - "Wild Horses"
7. George Michael - "The Long And Winding Road"
8. Sylvester James - "You Are My Friend"
(izvedba sa Izora Rhodes Armstead i Marta Wash)
9. Enrique Iglesias - "Hero"
10. The Gotan Project - "Santa Maria"
11. Cat Stevens - "Where Do the Children Play"
12. The Bee Gees - "Morning Of My Life"

Note:

Copyrighted material on this website is used in accordance with 'Fair Use', for the purpose of study, review or critical analysis, and will be removed at the request of the copyright owner(s).

take-it-easy @ 22:10 |Komentiraj | Komentari: 23 | Prikaži komentare
četvrtak, travanj 3, 2008Uvijek sam nastojao ovaj blog držati postrani od svakodnevnih loših zbivanja, politike i mnoštva negativnosti koje nemaju ama baš nikakve veze sa glazbom. No pisanje bloga jeste ujedno i život i nije mi žao što sam dao moj skromni doprinos po jednom važnom pitanju moje domovine. No lako ćete me shvatiti krivo ako ću vam napisati da je ono što ja zovem svojom domovinom oslobođeno nekih granica bilo fizičkih bilo onih u glavama.

No htio sam porućiti nešto drugo. Bez obzira na vremensku ogranićenost namjeravam nešto glazbeno obraditi. A upravo u vezi s time imam jednu zamisao.

Pokušajte upravo u ovom trenutku ne razmišljati ni o jednom određenom predstavniku glazbe ili glazbene vrste. Promislite što osjećate. A to što vam je u mislima možete ako želite izraziti sa jednom jedinom rijeći - Upišite je.

Vaše rijeći će biti sastavnice moje slijedeće glazbene obrade. Pozdrav od Take-a.

take-it-easy @ 23:57 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
TagCloud
Take It Easy banner
  • take_it_easy
Take i turizam

Brojač posjeta
1561434
Idemo u...
Index.hr
Nema zapisa.