Moj glazbeni svijet
Take it easy
ALL TIME SONGS


Tag: Freddie Mercury

Tag: Eva Cassidy

Tag: Jethro Tull

Tag: Louis Armstrong

Tag: Filmska glazba

Tag: The Beatles
TagList
NAPOMENA - NOTE
  • YOU CAN LISTEN TO THE MUSIC BY DOUBLE-CLICKING ONTO THE PICTURES - AKO ŽELITE SLUŠATI GLAZBU, KLIKNITE NA SLIKE
Blog - srpanj 2006
ponedjeljak, srpanj 31, 2006
Jednom ću se Indexima posebno posvetiti. "Iskopat" ću iz arhiva pjesme poput "da sam ja netko", "plima", "bacila je sve niz rijeku", "sve ove godine".....

Ali ova pjesma neka bude odvojena,  jer je posebna, i da ne bude suvišnih rijeći - poslušajte:


take-it-easy @ 01:05 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
subota, srpanj 29, 2006
   

Nju zasigurno poznajete, pogotovo njenu uspješnicu "I will love again". No to je tek jedna lijepa pjesma iz bogatog glazbenog opusa, i može mi se dogoditi da bude kao kod Texasa, da bude  "narudžbi".

Lara Fabian je rođena u vremenu, kad je bio u điru film o jednoj revoluciji i jednoj velikoj ljubavi. I tako su joj roditelji dali ime - Lara.

                          

Lara, koja je uvijek imala podršku svojih roditelja, je izrasla u izuzetnu glazbenu umjetnicu. I za razliku od one prve pjesme, ovu drugu treba prije svega pažljivo poslušati, jer njene pjesme govore mnogo, kao ova, posvećena velikom Caruso-u.

           

I evo i treće pjesme - "Je suis malade" - nju sam izabrao na neki način da zaokružim ovaj mali portret. Lara Fabian ima glas, koji osvaja, i ne volim kad ju se s nekim uspoređuje. Ona je naprosto jedinstvena. Uživajte!! 

Update skoro godinu dana kasnije, 21.7.2007.g. -  evo jedan mali BIS, za one koji tragom glazbe zalutaju i do ove umjetnice, ova pjesma je nešto posebnog, neponovljivog - "Je t'aime" - koncertna izvedba :

                 
take-it-easy @ 22:48 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
petak, srpanj 28, 2006
Zasigurno znate što vam treba da bih vam bilo ljepše. Da dobro mislite. I još kad imate jednog malog, kao ovog sa slike, nema ništa ljepšeg. Ali nećemo zanemarati ni naše starije, ni prijatelje, pa ni naše kučne ljubimce. Evo meni se je privremeno jedan uselio. Još samo da napravim koju fotku, pa da vam predstavim tu lijepu macu.

I što još treba? Snovi. Nemojte nikad zaboraviti sanjati, ni budni, ni u snu. To vam ne može nitko oduzeti, a ne kupuje se  za novce. Zato slobodno, ne moraju svi ni znati, razmišljajte o nećemu lijepom, pa ako i nejde baš sve od ruke, tuge mogu i pričekati.

I naravno pored ljubavi, obitelji, i svega što sam naveo meni treba mnogo mnogo mjuze. Pa da ju podijelimo? O.K. 

A tko su večerašnje zvijezde? Pa lijepo se zovu, i lijepo sviraju. Još samo pogledajte fotke, sklopite oći i poslušajte.( Cranberries, "Ode to My Family" i "Dreams" )
take-it-easy @ 22:45 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
četvrtak, srpanj 27, 2006


Nismo rođeni da ubijamo


Nismo rođeni da slušamo vođe

Nismo rođeni da ućimo mrziti

Nismo rođeni da držimo puške

Nismo rođeni da bacamo bombe

Nismo rođeni da ostavljamo najdraže

Nismo rođeni da nam djeca plaću

Nismo rođeni da pate voljeni

Nismo rođeni da nosimo čizme vojničke

Nismo rođeni da pužemo po blatu

Nismo rođeni da držimo kog na nišanu

Nismo rođeni da se radujemo pogocima

Nismo rođeni da slušamo pukovnike

Nismo rođeni da trunemo na fronti

Nismo rođeni da vršimo palež

Nismo rođeni da protjerujemo

Nismo rođeni da pravimo bezkučnike

Nismo rođeni da budemo ratnici.

I ipak, uvijek u nekom dijelu svijeta će nam staviti odore, i vršiti ćemo ono za što nismo rođeni. I biti ćemo svjesni, da su naši pravi životi negdje drugdje, pored djece, supruge, djevojke. Tek sjetnu utjehu će nam dati L. Marleen.


      take-it-easy @ 16:27 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
Evo za razbuđivanje nešto lijepog laganog....

take-it-easy @ 07:29 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
srijeda, srpanj 26, 2006
Dobar dan blogeri, evo jedan mali update, nazovimo to Texas 2. - naveli ste mi neke pjesme, koje vam se još više sviđaju, pa evo sam ih potražio za vas - i moj savjet, nemojte se previše uznemiravati, pijte dovoljno tekućine,  pa ćete najbolje izdržati ovu vrućinu. Ako vas netko živcira, pošaljite ga ljubazno na "hlađenje" - s ljubavlju vaš take_it_easy.bloger.( Texas, "Summer Son" )( Texas, "I don't want a lover" )take-it-easy @ 15:46 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
Evo čini mi se da je bilo malo naporno?  s "loncima i poklopcima", što se njih tiće, tko mi napiše najduhovitiji komentar častim ga pjesmom po želji.

A za našu noćnu smjenu, Texas. Meni se sviđaju, pogotovo  ženski vokal. Odabrao sam dvije pjesme.

Kod prve sam namjerno odustao od video spota, nego stavio koncertnu izvedbu, tu ima i malo rap-a, sve je ispalo nekako opuštenije, življe  - "Say What You Want".

A druga je još jedna balada u rock izdanju, ja mislim da bih vam se mogla sviđati
.( "Say What You Want" )( " So In Love With You" )
take-it-easy @ 01:23 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
utorak, srpanj 25, 2006
E sad što se tih "lonaca i poklopaca" tiće, čini mi se da je u bivšoj zajednici država na ovim prostorima bilo barem jednim malim dijelom bolje, no ja to nisam iskusio iz jednostavnog razloga - nisam nikad bio na onim čuvenim omladinskim radnim akcijama, jer sam radije radio preko student servisa. No dobro da sad pojasnim na što mislim.

Svi se mi zaklinjemo prvenstveno u ljubav, kao najveće mjerilo  svih naših životnih vrijednosti. To ne mislim dovesti u pitanje. Neka se srodne duše, bilo na ljubavnom,intelektualnom ili nekom drugom planu nađu. Neka tu taj sistem lonac, poklopac funkcionira.

Ja mislim prije svega na nešto drugo. Eto vratimo se naćas na osnovu svega, a to je ljubav i sve što uz to ide. I sad  primjećujem neke stvari, koje imaju sa mnogim čim veze, ali ne s ljubavi. 

Ajmo se malo uhvatiti onih malo sjajnijih lonaca i poklopaca, takav jedan, e sad odredite sami što će vam biti poklopac, a što lonac, taj je ne tako davno mogao index stajati dosta novaca. I samo zato jer je diskretno izvjestio kako je jedan novčano  visoko kotirani lonac se združio sa nekim poklopcem, koji nije bio tako poznat u široj javnosti, ali kad bih se uzeli financijski parametri, e nekako ne bih vrijednosti mnogo odstupale. No taj primjer je dospio u javnost, jer su na nesreću snimili i lonac i poklopac.

Znam još dosta čednijih primjera, gdje su se združili poklopac i lonac kao da su neki Bentlij i Bentilija. I sad nije važno što je taj ajmo reč Bentlij došao iz jedna zemlje, a Bentlija iz druge, važno je da spadaju u vrstu  zvana Bentley.

Pa čak kad je rijeć o starim loncima i poklopcima, i kad se teško mogu spontano sjediniti lonci i poklopci, onda čitam redovito slične oglase, e pa taj poklopac bih trebao biti u vrlo dobrom stanju, bez mrve hrđe, ne daj Bože da puši ili da bi imao bilo kakve mane. Lonac i poklopac se moraju složiti u svakom pogledu.

E da se vratim malo u onu staru tvorevinu, kad sam izostao sa radnih akcija. Ma tko je tamo gledao veličinu lonca i poklopca, to se je kuhalo i kužinavalo, i nitko nije mjerio dimenzije, a sad u ovo "Novo" doba još se moraju slagati i boje lonca i poklopca, ne daj Bože da jedan bude recimo plav, a drugi zelen ili još neke neugodne kombinacije.

Eto tako vam je dragi moji. Ja sam osobno za to da se ne prave baš neke takve velike podjele, da na kraju ostanu mali lonci i poklopci i oni skupocjeni lonci i poklopci, ja bih volio da nema te polarizacije i da se prije svega sve složi s ljubavlju, pa nema veze ni boja, ni ako ako je poklopac malo veći, pa snaći ćemo se - All you need is love!!!( Sam Cooke - "Wonderful World" )
take-it-easy @ 21:54 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
"More than words is all I ever needed you to show
Then you wouldn't have to say that you love me
Cos I'd already know"

Evo još jedne rock balade za laku noć, dobro svitanje i lijep dan.  
Extreme - More than words
I poruka dragim mojim prijateljima. Bio sam u velikom poslu i spremanju. Pa eto valjda mi nećete zamjeriti na mojiim kratkim rećenicama. Pozdrav svima!!!


take-it-easy @ 03:15 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
nedjelja, srpanj 23, 2006
Jeste li ćuli za Tammy Wynette? Ako niste, ste svakako čuli pjesmu "Stand by your man".

Ona govori o opraštanju, oprostu iz ljubavi.

"You'll have bad times
And he'll have good times
Doing things that you don't understand
But if you love him you'll forgive him"Eto kad ćujete izvedbu nekog drugog - prisjetite se. To je njena pjesma.

A evo još jedne slavne, koja vam neće biti strana: "Will You Still Love Me Tomorrow" - to je pjesma vokalnog sastava Shirelles.
I za kraj. Zasigurno se sjećate filma "Bodyguard". Whitney je pjevala sjajno, ali je pjesma nastala 20-tak godina ranije:I neka bude prepjeva, neka ih je što više. Ali sjetimo se barem koji put onih, koji su te pjesme stvorili - korijena, roots.


take-it-easy @ 15:38 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Na koncertima se obično ono najbolje ostavlja za kraj. Ja neznam kada je kraj ovog bloga i kada će biti otpjevane sve pjesme.

Ćuli ste "Himnu ljubavi", pa "Argentinu" i kao da je najljepše odsvirano. No ja se time ipak ne bih složio. Uvijek ima nešto neotkrivenog, nepoznatog, što je opet na svoj način jedinstveno. Baš kao i ljubav, prava ljubav. A što je to prava ljubav, jel znate? Pa evo samo nekoliko "simptoma", da znate gdje ste.

Prava ljubav nikad nije sebe svjesna. Ona ništa ne traži. Ona daje i ne razmišlja o nagradi. Pa i onda kad joj se čini nepravda, ona ju bez pogovora prihvaća i što je najvažnije, ona nikad ne napušta.

Eto razmislite malo o tim rečenicama, prije nego se upustite u  žalopojke. 

A ja sam baš kao što pjesma kaže, samo čovjek ovog svijeta i trudim se samo jedno - da ne siđem sa putanje svojih osjećaja, da mi ostanu čisti, sve dok mi srce bije.

         
         take-it-easy @ 02:44 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
subota, srpanj 22, 2006
No Llores por mi Argentina. Ne plaći za mnom Argentina. Ne plaći za mnom moj grad, kraj, moja Domovina. 

Nek se moja najdraža mjesta zovu "Argentina". I neka pjesma bude izvan konteksta države iz naslova.

Čitao sam vaše  tužne misli o mijenama u nekim gradovima, krajevima Lijepe Naše. Uvijek je toga bilo, nekad je taj tok bio sporiji a nekad brži, te se prelomio taman preko određene generacije.

I onda često znamo napisati da smo izgubljena generacija.  Nije točno, izgubljeni smo onoliko, koliko smo sami dopustili. I ako je vaš grad izbezumljen, ranjen, napadnut od nekih "novih klinaca", koji nisu prepoznali njegovu dušu  - suprostavite se argumentima, ponašanjem,  poučite ih kolko možete vašim primjerom. Ne možete kotač vratiti unatrag, već samo postojeće poboljšat. To se odnosi i na Split naš dragi i na cijelu našu Domovinu.

I kao što sam ja jednom pisao o ljudima, ni kod gradova nije mnogo drukčije. Nemojte primarno gledati  ono loše, istražite pažljivo ono dobro, što se je  usčuvalo, što je kao nekako nevidljivo, a postoji. 

I tako su ove rijeći, ova pjesma, jedna mala posveta vama, dobri ljudi. I trudio sam se da pjesma bude od "dostojnog" izvođaća. Neka mi Madonna oprosti.

Izabrao sam nekog, čija mi se je interpretacija najviše dopala - Paloma San Basilio:

Non Llores Por Mi Argentina - nek bude na španjolski.Dodatak 06. travnja 2010.g.: Čitam u komentaru da je otpjevano na kastiljskom, a ne na španjolskom jeziku.


take-it-easy @ 14:54 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
petak, srpanj 21, 2006
"Himna ljubavi"
Plavo se nebo na nas može srušiti
i zemlja se na nas može stropoštati.
Nije važno ako me voliš.
Fućka mi se za čitav svijet.
Tako dugo dok mi ljubav oplakuje jutra,
dok moje tijelo trepti pod tvojim rukama,
ne postoje problemi dok me voliš,
ljubavi moja. 
Ići ću do nakraj svijeta,
u plavo ću se obojiti,
ako ćeš ti to od mene tražiti.
Skinut ću mjesec
i ukrasti sreću,
ako ćeš ti to od mene tražiti.
Zanijekat ću domovinu,
zanijekat ću prijatelje,
ako ćeš ti to od mene tražiti.
Mogu mi se smijati,
ja ću sve učiniti
što ti budeš tražio. 
Ako te jednoga dana
život otrgne od mene,
ako umreš i budeš daleko od mene
nije važno ako me voliš.
Jer, i ja ću umrijeti.
Cijela će vječnost biti naša.
U nebeskom plavetnilu nema problema.
Ljubavi moja,
vjeruješ li da postoji Ljubav? 
Bože, neka svi koji se vole ostanu zajedno! 

                    

"Hymne a L' Amour" je možda najljepša ikad otpjevana pjesma posvećena ljubavi. Ipak nisam stavio originalne lyrics, nego prijevod Lade Kos, upravo s razlogom, da pjesma bude razumljiva što širem krugu ljudi.

Edith Piaf je bila izuzetna osoba i kao što je kao beba jedva preživjela, u mladosti čak bila jedno vrijeme slijepa, izgubila svoje jedino dijete, ostala bez svog voljenog supruga, bolovala od bezbrojnih bolesti, da bih pri kraju života stajala uspravno, unatoč fatalnoj medicinskoj diagnozi.

„Môme Piaf“ nikad nije ništa pokolebalo u glazbenom stvaralaštvu. Tako je još 1949.g. otpjevala svoju čuvenu "Himnu ljubavi".

I unatoč svom kratkom životu nas je podarila brojnim nezaboravnim pjesmama, od "La vie en rose" pa do "Non, je ne regrette rien" - Ne, ja ništa ne žalim - pjesmu koju je otpjevala kada je bila gotovo na zalasku svog zemaljskog puta.Edith Piaf je ostavila neizbrisiv trag, i ona živi u našim srcima i dalje. I mnogi su pjevali njene pjesme, među njima i Mireille Mathieu

Poslušajte za usporedbu njenu izvedbu Edithine pjesme. Ona je na neki način imala taj nezahvalni zadatak, da popuni prostor nakon odlaska velike umjetnice. Edithine glazbene visine nije nitko ni pokušao dosegnuti, ali kada poslušate Mireille ćete prije svega osjetiti duboko poštovanje naspram Edith.take-it-easy @ 22:18 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
Ovaj film nije nastao slučajno. Nasnimljen je u propagandne svrhe, da pripremi američke građane za buduće ratne vihore.

I kako vrijeme odmiće "As Time Goes by", ovaj kultni film doživljavamo prije svega emotivno, a manje u povijesnom kontekstu. Pratimo prije svega sudbine glavnih junaka.

"Play it at once, Sam. For old times' sake." reći će ona i pogoditi njega time ravno u "žicu". Priču vjerojatno znate. Ja bih film sažeo ovom rečenicom:

Ljubavna je to priča gdje netko žrtvuje svoju sreću, samo zato da ne ugrozi tuđu. 

Romantičari i filmoljupci, ne zaboravite, u subotu ujutro rano ustajanje. HRT nas budi "Casablancom
".

take-it-easy @ 01:29 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
četvrtak, srpanj 20, 2006
Nadam se da se nije nitko za mene zabrinuo. Stigao sam ja kući. Doduše nešto kasnije, nego što sam mislio, al bolje ikad nego nikad.

I bio bih ja moža još i po danu krenuo, da odnedavno ne vozim više stari auto, nego dobro usčuvan auto, koji ima samo jedan mali nedostatak, tj. nedostatak je što je mali.

Tako je trebalo domišljatosti kako potrpati veliki i mali monitor, kompjutere, klavijaturu, običnu prtljagu, knjige i neznam ni ja što sve  - i dvije gajbe sa mačkama. Naravno trebalo je i putnike smjestiti.

Eto dovezao sam riječke mačke na privremeni boravak u Dalmaciju. Jedna je kod mene i već se je snašla i nije istina da su mačke isključivo vezane uz kuču u kojoj borave. Ova jedna, koju sam ja "udomio" mi je malo prije mijaukala, pa kad sam ju pomazio je odmah bila mirnija.take-it-easy @ 22:45 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
srijeda, srpanj 19, 2006


( "Take Me Home, Country Roads" )

Eto dani kao obično lete i napuštam Rijeku, grad na Jadranu, a toliko različit od Splita. E sad bolje, da ne uspoređujem, ali tek tolko, ovdje vlada jedan mirniji ritam življenja, ne zato što ovih dana nisam radio, već se to nekako osjeća. Sve se odvija "normalno", a nigdje neke posebne panike. Ukratko, grad za preporuku.

A kod nas u Splitu, gdje god se okreneš, svugdje neka priša i panika, no navikao sam ja "plivati" u tom nešto južnijem mentalitetu - adaptacija bih netko rekao.

A moj stari običaj je da ostavim malo traga, glazbenog traga. Al bez velikih rijeći.I nek mi kritičari ne zamjeru, znam ja dosta o svim tim izvođaćima, čije zapise stavljam, ali zašto da vas zamaram pojedinostima, pa ako vas poneki zanima, samo malo "prosurfajte", naći ćete što vam treba.

Moja današnja glazbena zvijezda bloga je John Denver, sa jednom prigodnom pjesmom, i naravno sa još jednom, možete pretpostaviti kakva je, tj. na kakve pjesme sam "slab".

Eto želim si isto kao prije nekoliko dana - sretan put, al ovaj put kući.

     
      ( "Annie's Song" )
take-it-easy @ 11:31 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
Foto:  Alexei Butirskiy ( The Moody Blues, "Nights in White Satin" )
take-it-easy @ 01:05 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
utorak, srpanj 18, 2006
Evo na odmoru sam, pa samo kratko, za moje vjerne posjetitelje i za sve ostale.
Neću vas zamarati, bolje mi se je točat u moru, ali onako usput, ako niste još ovo ćuli, po mojem glazbenom sudu ovo je nešto dobro. Uživajte!!!

           

 ( Marmelade, "Reflections of my Life" )
take-it-easy @ 14:11 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
nedjelja, srpanj 16, 2006
Kad niste za svojim kompjuterom, to vam je nekako, kao da nešto nedostajete dok pišete.

Evo tek sam "maglovito" vidio što se događa. Ima šta god to bilo, opet sve ima neke povezanosti.

Eto čitam, tu se neki svađaju, eto ne bih ni to saznao, da nije naslovnice. No ja se tu ne bih miješao, tek smatram neukusnim kad se u prepirci uzmu imena nekih, koji su nekome na listi prjatelja il sl. To smatram ipak pomalo neprikladnim, jer se time uvlaći u priču nekog trećeg ili četvrtog, koji s tim baš nema veze. No dobro, moramo se i s tim pomiriti.

Kad smo već kod te dvije osobe, vidim da je ona druga, ne ulazeći sad u ono što je napisano o prvoj, ipak smela s uma, da je onaj prvi pisao impulzivno. Dobar psiholog bih to znao protumačiti, jer kad se netko živi godinama na prvoj liniji fronte, to mora ostaviti posljedice. A na samo to, istu osobu mora da isfrustira, kad vidi da se zalaže za neke stvari, a to prođe nekako ajmo napisati neopaženo.

Ja sam isto dosta griješio, npr. što sam se uopče osvrtao na neke nepravde i  "nepravde". Bio ja u pravu ili ne, u ljudskoj prirodi je tako da ćete ignoriti još više ako pokažeš na neke nepravilnosti, pogotovo kad si ustvari u inferiornom položaju, gjde nemaš neki transparenti obrazac da znaš, zašto je nešto onako ili ovako.

A šta ima novog u svijetu. Pa uglavnom događaja, koji su dosta povezani. Država Izrael je definitivno pokazala da je totalno zaglibila u svojem hardlinerskom stavu. Od najveće žrtve II. Svjetskog rata, su postali nešto, kao odabrani narod, koji smije sebe da brani i više nego što je potrebno.

Često se pitamo, šta je to u glavama, koji u ime nekog Svetog rata, dižu auta u zrak. E sad se pitam kakve  su to političari, koji zbog nekih incidenata doslovce uništavaju velike dijelove infrastrukture, jedne suverene, međunarodno priznate zemlje, u ovom slučaju Libanona. Da i ne nabrajam bezbrojne ljudske žrtve. Evo vidim i papa Benedikt se me je umiješao, al on spominje samo civile, sorry Pope i ljudi u uniformi su - ljudi.

I dok Izrael srlja, i usput raspiruje vatru na nešto šire područje, dotle je barem Bush ovaj put bio malo pametan, u čemu mu je "pomogla" Kina. E nema napada na Komuniste, treba upotrijebiti i mudrostri, očito je Irak bila "škola", nažalost krvava. Po pitanju Pyongjanga ( valjda se tako piše ) su čak su i mladi iz Južne Koreje ne baš skloni napadima na susjede, ipak bih trebalo njih ponajprije poslušati,  oni najbolje znaju situaciju na terenu.

I tako to sve u nedogled, samo čekamo da netko nanovo nešto zabrlja na toj političkoj pozirnici, što bih imalo dalekosežne posljedice. No nećemo prizivati zle duhove.

A ja ću se dalje malo odmarati tu sa Sjevera, sjevera Jadrana.take-it-easy @ 19:17 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
subota, srpanj 15, 2006


( Abba - "The Winner takes It All" )

Dragi blogeri, bila bih najveća "tragedija" da ovo stigne na naslovnicu. Jer bilo je već toga. Ode neki bloger na put - i odmah to mora da sazna šira zajednica.

Želim samo poručiti svima, koji me katkad posjete - hvala vam. Misliti ću ja na vas a valjda ću se i na putu katkad dočepati nekog kompjutera, da čirnem malo i kod sebe i kod vas.

Htio sam još pogledati mnoštvo blogova, zapisa, ali taj pješćani sat kao da ubrzava.

I zato svima vam zajedno jedan veliki pozdrav - i želim si sretan put.
take-it-easy @ 15:50 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
petak, srpanj 14, 2006


( America, "Horse With no Name" )

Evo ovako je netko komentirao ovu pjesmu: 

This is not a song about drugs. The muse has clearly been at work here. The song follows a logical progression and is concerned with the universal theme of the journey towards finding your true sense of self. By travelling with your persona - ( horse with no name ) through desert ( place away from societies influences ) you can remember your name ( sense of self ) until you reach the
ocean ( your essence/core self ) where you don't need a horse ( persona ) anymore.                  

slažem se....take-it-easy @ 23:33 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare


( Middle Of the Road - "Soley, Soley"

soley, soley, la, la, la la, i još malo la la, chirpy chirpy chirpy yellow yellow boom boom boomerang  sve skupa jedna good lemonade. treba se znati prilagoditi, kako se ono kaže "novom dobu". yupi du, yupi du, rock me baby, rock me, rock me, rock your bay, baby it's you 

prava milina ovako pisati,

ništa se ne razumije, a nije ni bitno, e ništa nije slučajno još prije mnogo ljeta kad internet nije baš bio u điru se nasred ceste pojavila skupina i pošto bijaše tako nazvali se "nasred ceste" e pa hvala vam, uz vas mogu praviti pravu veselicu za mene i za moje drugare i drugarice, ma može i prijateljice, nećemo bit sitnjičavi.

A gdje je tema, gje je poanta. E pa nađite ju ako želite, evo ovo je bar lako soley soley to je sunca dva put, a ono chirpy chirpy chirpy chirpy chips chips e pa to kako hoćete, il jedite čips ili još bolje uz to jedno lagano pivce i onda će te još bolje pjevušiti.

Idemo lijepo lagano, nećemo se zamarati sa pisanjem - aj živeli - rekao bi đole u svojoj "pesmi o petlu"

lijep pozdrav vama iz 20 century foxa, faxa, findexa, indexa( Middle Of the Road - "Chirpy Chirpy Cheep Cheep" )
take-it-easy @ 21:28 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, srpanj 13, 2006

Evo jedne slike, jel vam se čini mala? Pa jeste umanjena, ali odšetajte malo do pic posta, tamo je u "prirodnoj" veličini.

E,  taj pic post je  kao neka mala oaza mira, gdje se prepoznajemo po slikama. Većinu smo "posudili", ali izbor govori dosta i o nama. I ja mislim da nisam jedini, kojemu baš to pomalo nedostaje, jer to je jedno posebno mjesto, tek tu i tamo neki mali nesporazum sa moderatorom, al se brzo uspostavi sklad. 

A sad smo u nekom drugom "filmu". Svi pričamo svoje priče, imamo svoj "stil", netko ne može a da se ne izrazi "sočnije", drugi  to kaže suptilnije, ali mislimo slično, ljudski.

Svi se zajedno nerviramo ili možda bolje zvuči živciramo, jer su nam tamo opet nešto promjenili. Pa nemojte na to obraćati pažnju,  pa zar ne piše da je cijeli taj bloger u testnoj fazi.  A što se testira, može jednog dana naprosto da i ispuši.

E nećete me navući na tanak led, ne zamjeram vama, koji se izražavate drugačije, ali nekih rijeći nema na mom blogu, kao što ne bih išao u tamo neki go go klub, kao naši dični ministri, pardon trenutno znam za jednoga, no to je ionako neki veliki kažin, zna se jedino da mi plaćamo, a oni piju.

I sad im je još udrilo Svjetsko nogometno prvenstvo u glavu, pa misle ako je mogao ispaliti Zidane, mogu oni i u Saboru.

Tako ćitam da je neka gospođa opalila, nemojte odmah misliti šporko, opalila pljusku nekom saborniku, jer je valjda bio nepristojan. E sad on tvrdi, da nije nitko opaljen, ali eto kako bilo da bilo, oni će sad lijepo u duboku hladovinu, policija će obavljat svoj posao kolko može i smije, a mi ćemo voditi velike diskusije. 

Eto ja moju u skoro začetku skraćujem.  Jer moje su misli posvećene prije svega ljubavi i glazbi.

I sad da ne duljim, nešto lijepog se krije ispod ove sličice.

Svi vi, koji vjerujete u ljubav, ili možda vam je možda netko "slomio" srce uživajte, glazba će vam pomoći, to je nešto najljepše što vam se može dogoditi i možda kada ovo poslušate,  vam to nekako se i "ucjepi", e to je onda već dobar znak, bez obzira u kakvoj ste situaciji.( Roy Orbison - "Pretty Woman" )


take-it-easy @ 22:04 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Bezbroj pjesama su nam ostavili, bili su popularni kao Beatlesi, al im je glazba bila drugačija. 

Započeli su pjevati još kao djeca, a pjesme su im najčešće bile nježne, imali su uvijek nekakav kontinuitet, koji se nije mnogo mijenjao. 

Ostavili su nam bezbroj laganica, ali svaka je bila drugačija, međutim sve su imale jednu sponu. 

Njihove pjesme su utješile mnoga "slomljena" srca, a sretne učinili još sretnijim.

Uvijek su bili skromni, a djeca i mame su ih  podjednako voljeli. Hvala vam Bee Gees.

      
     
      ( "I Started a Joke" )

      

      ( "Words" )


take-it-easy @ 00:05 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
srijeda, srpanj 12, 2006

Poznato zar ne? Pa to slušamo svake godine, počisti, posadi, uredi, pokreni se – Hrvatska Turistička Zajednica. Da zaista ima manje smeća, ali stjecajem okolnosti to nije njihova zasluga. Jer, eto u državi se je netko sjetio da bih se trebalo malo dotaknuti ekologije, pa narod marljivo skuplja. 

A gdje ste vi «Bogovi» iz HTZ? Što ste uradili zadnjih godina, da unaprijedite Hrvatski turizam? Imate vaše web stranice, i to na samo dva strana jezika. Nemojte slučajno trvrditi da to nije točno, jer ako npr. otvorimo vašu minijaturnu «francusku» verziju, naići čemo na cijelu lepezu ponajmanje romanskih jezika. 

A ima li  koristi od vas? Jeste li promovirali ravnopravno, kako treba, sve krajeve Lijepe Naše? Malo morgen. Zašto se zamarati. 

A posebno priča su vaši «lokalni» ogranci, koji rade svojom laganicom, nema tu nikakve brige ni žurbe, ni naplačivanja boravišne pristojbe, tek dijelite pokoji prospektić, da se vidi, kako radite.
  

A ne daj Bože da vam se obrati neka turistička agencija, čiji klijenti žele boraviti baš u mjestu, koje vi «pokrivate»  E to dođe onda kao nekakva lutrija, gdje ishod, tj. odgovor ovisi isključivo o osobi kojoj ste se obratili. A najčešće će vam reći ovo: «Mi nismo ovlašteni i ne smijemo davati informacije o konkretnim davateljima turističkih usluga» 

Pa naravno, razumljivo, jer kako biste onda namirili nekog Matu ili Lucu, koji su vam platili unaprijed, da gostima kao slučajno preporučite baš to i to.

E tako vam to funkcionira, ne u državi Danskoj, nego u Lijepoj Našoj. I zato ako želite nešto pokrenuti, «zasaditi», urediti, zaboravite na njih i pouzdajte se radije u sebe. 

E da, večeras su započele «Boje turizma», propustio sam nažalost.

A pjesma? Vidio sam krasni spot o Hrvatskoj, a na njega nadolijepili Thompsona – e pa hvala, ne. 

Radije nešto drugo.

 

( Oliver Dragojević, "Cesarica" )
take-it-easy @ 23:00 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
utorak, srpanj 11, 2006
take-it-easy @ 23:45 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Joj, nemojte dovesti ovaj članak u vezu s poklonima. Kao što sam vam poklone pripremao spontano, tako pišem i ovo - iz glave. 
A šta se je dogodilo - e pa ništa se nije dogodilo. Jednostavno mi se je dogodilo da ne mogu iz svoje kože, a i ne želim, jer sam naučio da se volim onakvog kakav sam, jer da nije tako ne bih bilo ni poklona.
Možda sam prema jednoj osobi u mojoj ljubavi išao predaleko. Ne nemojte me krivo shvatiti, nemojte odmah promišljati na tamo neke meni strane blogove. Prijatelji moji znaju koji su to, ne  nego nisam bio dovoljno mudar, da na vrijeme shvatim, da netko nešto ne želi. Sorry.
Ja sam na index, na forum, na blog jedostavno došao i vidio i ostao. Sa nekim se dopisujem rjeđe, drugima češće, ali sam vas uvijek sve skupa zajedno volio. E sad ako mislite da foliram se grdno varate. Moja ljubav ne traži ništa. Ne morate me ni pogledati. 
Ja, e dosta toga ja, neću da budem ja u središtu pažnje, bih najviše želio da vas što više upoznam, ali na moj način pa evo da vas ne preopteretim:
Evo ovako  - ja vas većinu dobro poznajem, da sad će te reći, pa taj je blesav. No dobro, pa nek sam blesav. Ja sam zapravo htio napisati da iz svih vas želim izvući ono najbolje, da ne gazim po vašim greškama, da vas ne povredim, i da nikad ama baš nikad ne učinim nešto što ne želite.
A pjesma je prigodna, ja nisam onaj usamljenik , nego me je samo nešto malo shrvalo, sorry al takav sam
I molim vas oprostite mi za sve nedostatke ovog mog zapisa, napisan je ravno iz glave.


  
         
take-it-easy @ 22:22 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
ponedjeljak, srpanj 10, 2006
Znam neće biti svi spomenuti, ali ne zamjerite mi. Svi pokloni će biti upakirani slikom pa da krenimo.

Evo prvog za yemayu, ona zna zašto sam izabrao baš ovaj:E onda imamo blogerašicu, koja se zove nekako ovako: lubav_sex_o, e za nju sam pripremio ovo:

                                            

E pa imamo i našeg tv-kritičara, e i za njega sam se pobrinuo, evo mu umjesto lordi nešto malo starije, za analizu:

          


a imam nešto i za angel_in_pain, tu sam se malo dvoumio, što da poklonim, pa evo sam u zadnji tren  odlučio ovako:

                                         

Za Slatkogrko mi je bilo malo jednostavnije, njoj samo pripremio ovo:

  

E idemo dalje, za našeg vrijednog Voltaira, neka vidi kako su mu se mama i tata nekada zabavljali:

                                              

A za nju mi je bilo lako, znam kakvo srce ima, powerflower:

     

A ovo za našeg andjela blogera, koji je sada na zasluženom odmoru:

  e da slika je mala, ali ne i ljubav 
a nisam zaboravio ni marinshe, e pošto je ona iz Osijeka, neka osjeti malo Dalmaciju:

        

a neću zaboraviti ni gdajevic, koja radi krasne pic postove:

                  

Nuberiusa nisam htio sasvim odvojiti od njegove peradi i grada, neznam jel sam pogodio pjesmu, ali poklon je poklon:

   

e tu sam bio malo pristran, jer je to i moj rodni grad.

a šta za našeg pametnog nemrešbilivit.blogera, e pa malo nostalgije:

                
                 

za dahliju sam pripremio ovo:

                       

a nisam zaboravio ni našu miss, miss sarajevo:

      

ima ovdje i mjesta za našeg blesacha:

                          

a našeg borca za pravdu, koji i mene zastupa OrderaOftheFlame, za njega ovo:

        

a ima vas još mnogo, mnogo dobrih, zmijica draga, pa pahuljica, pa čarapice i još mnogo drugih za sve vas ova pjesma:

      

Eto to je moj mali poklon za vas dragi blogeri.

Pjesme slijedom:

1. Jose Feliciano, "Que Sera"
2. Jane Birin & Segre Gainsbourg, "Je t'aime ( moi non plus )"
3. Niamh Kavanagh, "In Your Eyes"
4. Madonna, "Like a Virgin"
5. Tereza Kesovija, "Moja Dalmacija"
6. Tajći, "Hajde da ludujemo"
7. Neil Young, "Heart Of Gold"
8. Maja Blagdan, "Sveta Ljubav"
9 Klapa - "Kaleta"
10. Elvis Presley,"Are You Lonesome Tonight"
11. Prljavo Kazalište, "Uzalud Vam Trud Sviraći"
12. Daniela, "Neka Mi Ne Svane"
13.Kemal Monteno & Daniela, "Ovako Ne Mogu Dalje"
14. Bonnie Tyler, "Total Eclipse of Heart"
15. Mungo Jerry, "In the Summertime"
16 Paridija - George Bush Jr. i dvojnik
17. Lou Reed, "Perfect Day"


take-it-easy @ 20:03 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
Evo pred svitanje, za budne, za one koje će tek kasnije ustati nešto starog, kad je pjesma nastajala su vam roditelji bili vjerojatno još klinci…..

take-it-easy @ 03:27 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
nedjelja, srpanj 9, 2006

Dragi moji, želim vam lijepu nedjelju. Vidim, dosta vas toga mući. I niste za to ni najmanje krivi. Odgovorni su, da ne upotrijebim ružnu rijeć, između ostalog i oni, koji imaju mogućnost da vas medijski informiraju. Ali ne, radije će pisati o nekim -  šire gledajući -  sitnim skandalima, nego da se uhvate ukoštac sa stvarnim problemima ovog društva, ove države. Eto njima jedno veliko «hvala». A kad nađem vremena, ću vam ponešto o tome i napisati, ne zato što je meni nešto nerazumljivo, nego da vama pomognem, moža će vam biti ponešto jasnije.

A sad idemo malo u bliži svemir. Tamo negdje u orbitu oko zemlje. I što vidimo – ljepotu. Pa uživajmo u njoj. Nećemo kvariti nedjelju.
( Bette Midler, "From a Distance" )

take-it-easy @ 11:57 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
subota, srpanj 8, 2006

Večeras, nočas malo klasike. Dovoljno je da kliknite na sličicu prelijepe Juliette Binoche i vidjeti ćete ne nju, nego izvjesnog Matthewa, koji svira Bachov «Goldberg Variation».

I dok tako slušamo glazbu, možda se prisjetimo ( filmske ) sestre Hane, kako njeguje nekog engleskog pacijenta. Sluša ga pažljivo, uvijek brine da mu bude što lakše i ćita mu. I na kraju donosi odluku, koja je nespojiva sa liječničkom etikom, postupi ljudski, ne smogavši snage da mu uskrati zadnju želju.

Ima mnoga «Hana» u našim životima, koje su uvijek tu radi nas. I često nismo svjesni, ni zahvalni, kad nam pružaju silnu ljubav i što na sebe misle ponajmanje.

Ali drugačije i ne može biti. Jer onaj koji istinski ljubi, taj ne poznaje rijeć, kao što je to sebičnost, te vas voli i onda kada ste možda tužni i bolesni. Čak kad ste shrvani od teške boli, Hana vas neće napustiti, i ako vam se čini da će vam se putevi razdvojiti, ne brinite opet ćete se naći.

                            

take-it-easy @ 23:42 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, srpanj 7, 2006


E da vam malo pomognem. Ako želite doći do mjesta, gdje sam napravio onu prethodnu sliku, preporučljivo je proći kroz ovaj tunel, kojem bih ja dao ime  "strava i užas". Eto kad to savladate onda dolazi nekoliko serpentina... i vidite ispred sebe jedan otok, a iza njega drugi.... Koja su to tri otoka?
take-it-easy @ 16:08 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare


Evo danas nešto bez glazbe. Ovo sam slikao ja. Nije baš marinshe kvaliteta, ali sasvim dovoljno, da vam postavim malu zagonetku. Na slici se vide tri otoka. Nalaze se u Dalmaciji. Znate li koji su to otoci?
E baš sam znatiželjan. Pozdrav blogerima.
take-it-easy @ 12:10 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
četvrtak, srpanj 6, 2006

Dragi prijatelji, ovu pjesmu posvećujem ponajprije vama, koji ste bili uz mene, i ne samo uz mene, kada je to bilo najpotrebnije.Hvala vam. ( "Thank You For the Music" )


take-it-easy @ 22:11 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
srijeda, srpanj 5, 2006


Once there was a way to get back homeward
Once there was a way to get back home
Sleep pretty darling do not cry
And I will sing a lullabye

Golden slumbers fill your eyes
Smiles awake you when you rise
Sleep pretty darling do not cry
And I will sing a lullabye

Once there was a way to get back homeward
Once there was a way to get back home
Sleep pretty darling do not cry
And I will sing a lullabye


take-it-easy @ 22:25 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
Krije se ispod ove slike:

                     
take-it-easy @ 09:50 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
utorak, srpanj 4, 2006

Postoje stvari, gdje ne pomaže dobra volja, ni napor, ni upornost, gdje nitko nije ništa skrivio, gdje nitko nije netkog ostavio, gdje samo Bog ishod poznaje. 
Molim blogere za razumijevanje što će u narednom razdoblju biti vjerojatno manje postova, u svakom slučaju pretpostavljam drugaćijih.
Također prepuštam, ukoliko netko želi da preuzme inicijativu po pitanju donjeg posta, koji će biti najkasnije za dan-dva dana uklonjen, budući da u nastalim okolnostima nisam u mogučnosti da se založim po tom pitanju. Ako netko želi može kopirati i cjelokupni tekst, te nastavi započeto.
I ne brinite za mene. Ja sam osobno dobro.
Hvala
Slobodno komentirajte bilo koji od mojih postova, imate i arhivu ako želite.
Ispričavam se što iz osobnih razloga ovaj put iznimno isključujem komentiranje.

take-it-easy @ 19:14 |Isključeno | Komentari: 0
ponedjeljak, srpanj 3, 2006

Poštovani prije svega blogeri, ako netko želi preuzeti temu, koja ima samo jedan glavni cilj, da se blogeri bolje upoznaju - rado ću mu poslati pohranjen materijal. Pjesmu vam ostavljam - hvala svima
  


( James Taylor / Carole King - "You've Got a Friend" )
  
take-it-easy @ 23:21 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare


( "Blue Sky" )

Samo da ukratko upišem. Još smijete da mi pomognete da saznam,  o kojim je filmovima riječ ( prethodni post ) a u međuvremenu , ne trebate ništa pogađati, oni stariji se sjećaju, a mlađi smiju upoznati – ELO, taj «čudesni» sastav, koji nije stvarao veliki publicitet, nego dobru glazbu, a to je sasvim dovoljno, ispod gornje slike je laganica, a ako se bojite, da vas glazba ne uspava, poslušajte što se krije ispod donje – Living Thing – i sve to skupa od nezaboravnih Electric Light Orchestra.( "Living Thing" )

take-it-easy @ 00:44 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
nedjelja, srpanj 2, 2006
Malo sam se pomučio da složim konce. Gledam scenu iz Harry Pottera, te prije toga još jednu iz drugog filma –  a glazbena podloga dva puta ista. I tragajući bespućima interneta pronašao sam «krivce», tj. The Scene Aesthetic, koji su ne tako davno objavili svoju pjesmu «Beauty in the Break Down». Naslov pjesme kao da želi reći, i rastanci imaju svoju boju, ali evo i «llyrics»

Come on, take a step towards me
So you can figure me out
I've been hoping and praying for a single way
To show you what I'm all about
And I know, and I know this is the only way of pleasing the crowds
But when this is over and done with and we walk away
There should be no doubts
So let's get a little closer now
Let's get a little closer now
You say, you say that we're all tied up
And wrapped around in useless, states of mind
But at the same time we're still young
We have the time to realize that we were wrong
Come on love run with me
Get the hell out of this town
So we can get a better feel for each other
I'll take you, back to, when you
Remembered how you used to
Just live your life a little for me
Take the time to let it go
Step away and watch me grow
So let's get a little closer now
Let's get a little closer now
You say, you say that we're all tied up
And wrapped around in useless, states of mind
But at the same time we're still young
We have the time to realize that we were wrong
You can stay if you want to
And I write to you and tell you how you've always been so special to me
You can stay if you want to, and I’ll try
You can stay if you want to
And I write to you and tell you how you've always been so special to me
You can stay if you want to, and I’ll try
To keep you close to me (x3)
You say, you say that we're all tied up
And wrapped around in useless, states of mind
But at the same time we're still young
We have the time to realize that we were wrong 

A sad ono najzanimlljivije - pjesma, te filmske podloge:


film prvi

film drugi

Kao što možete vidjeti, svatko doživljava glazbu na svoj način, tako se pojavljuje ista glazbena podloga kod dva različita filma. 
Evo i «nagradnog» pitanja: Izvođaci glazbe su poznati. Međutim o kojim filmovima je riječ? Filmoljupci javite se, volio bih ( i vjerojatno ne samo ja ) znati kako se zove prvi film, kod drugog je lakše, riječ je o Harry Potteru, ali neznam koji je točno film po redu i naslovu. Ja mislim da će to Marinshe znati, ako slučajno svrati. 
A vi, koji kao ja to ( još ) neznate, uživajte u glazbi i u filmskim scenama. Lijepe su, i ne samo onima, koji su u svojem Break Downu.

Važan update 01.11.2006.g. : Nažalost videomaterijal za prvu filmski zapis više nije dostupan, zamijenio sam materijal sa originalnom glazbom sastava. Ostaje samo još nerazjašnjeno pitanje, da li je glazba eventualno korišena u drugom filmu. Kao što vidiite "kviz" više nije aktualan, ali sam mislio neka glazba ostane.take-it-easy @ 00:10 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
TagCloud
Take It Easy banner
  • take_it_easy
Take i turizam

Brojač posjeta
1561434
Idemo u...
Index.hr
Nema zapisa.