Moj glazbeni svijet
Take it easy
ALL TIME SONGS


Tag: Freddie Mercury

Tag: Eva Cassidy

Tag: Jethro Tull

Tag: Louis Armstrong

Tag: Filmska glazba

Tag: The Beatles
TagList
NAPOMENA - NOTE
  • YOU CAN LISTEN TO THE MUSIC BY DOUBLE-CLICKING ONTO THE PICTURES - AKO ŽELITE SLUŠATI GLAZBU, KLIKNITE NA SLIKE
Blog - kolovoz 2007
subota, kolovoz 25, 2007"Secret Gardens" - te "tajne vrtove" svatko doživljava na svoj način.

No uvijek je riječ o nečem osobnom, što smo negdje čvrsto spremili i ako, tek rijetki imaju tome pristup.

Judy Collins nam je otpjevala jednu iskrenu pjesmu, a ja sam nastojao da ju slikovno popratim - na moj način.


take-it-easy @ 16:48 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
srijeda, kolovoz 22, 2007

Zamislite da me više nema, da imate tek arhivu na raspolaganju, a u njoj stvoreni kontekst od riječi, slika i glazbe.

Pitam se da me nestane s ovoga svijeta, kako bi ovaj bloger nastavio sa svojim radom?

http://www.vugy.bloger.hr/

Kako je ono pjevao Đole? - "Ne lomite mi bagrenje".Napomena:  Slideshow i pjesma nisu u izravnoj vezi, no slikovni materijal u videospotu je u izravnoj vezi sa blogom.


take-it-easy @ 20:23 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
ponedjeljak, kolovoz 20, 2007Jednom je Kemo otpjevao svoju legendarnu "Napiši jednu ljubavnu",  no ovdje nije o tome riječ. Tek ovih dana sam nažalost u vremenskom tjesnacu, tako da bih doslovce mogao staviti cijeli blog na poček.

No neću, jer koliko god mi bile važne moje prave glazbene obrade, što ovo dakako nije, još mi je važnije poručiti da sam tu, uz sve moje prijatelje, slušatelje i one buduče posjetitelje moga bloga.

I da se nekako ipak "izvučem" i da vas ne ostavim bar bez malo dobre glazbe sam vam pripremio dvije pjesme od slavne Natalie Cole, kčerke još slavnijeg oca.

Kad sam birao videospot za "This Will Be", inače pjesme nasnimljene još prije više od trideset godina, sam se opredjelio za ovaj crtič. Uglavnom zbog vokalne čistoće snimke.

A druga pjesma je podosta novija "Tell Me All About It".
Inače glazbeni osvrt Natalie Cole ću vjerojatno napraviti zajedno kad stignem obraditi Nat KIng Cole-a.

Pozdrav od Vašeg Take ( It Easy-a )

take-it-easy @ 23:18 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
utorak, kolovoz 14, 2007Ovu prelijepu pjesmu posvećujem jednoj osobi plemenite duše i ne morate pogađati tko je - ne piše blog :)

A vi dragi prijatelji uživajte u ovom malom slide showu, znam mogao mi je ispasti bolje, no takav je kakav je.

Oliver je kroz ovu pjesmu rekao baš sve, koliko je važno biti uz nekog, sa nekim - život cijeli.


Pozdrav od vašeg Take ( It Easy )-atake-it-easy @ 04:44 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
petak, kolovoz 10, 2007Mi stariji se prisjećamo nekih serijala, koji su se gledali na prostorima bivše Jugoslavije.

Jedan od njih se je zvao "Bolji život", gjde pjeva Dado Topić.

No ovdje nije riječ o seriji, već o tome jesmo li u našim životima možda preskromni ili prezahtjevni.

Ako bi mi mjerilo bili oni, koji su nam opljačkali našu domovinu, tada je odgovor jasan.

No ako gledam svijet u cjelini i milijarde ljudi koji žive u krajnem siromaštvu i bijedi, onda mi se čini mnogo toga što mući mene, nas tek kao jedan rješivi problem.

Pri tome naravno ne mislim na okolnosti kada je netko teško bolestan i sl., već na naše uobičajene, prosječne životne situacije.

Slideshow by Take_It_Easy

take-it-easy @ 02:10 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
nedjelja, kolovoz 5, 2007 ( "Kud plovi ovaj brod" )

Živeći u vremenima turbo folk smeća, turbo pop smeća, turbo iznalaženja svih mogućih načina da se iz "glazbe" izgnjeći što je moguće veći profit na prostorima Lijepe Naše i to na način da se svjesno usađuje u kolektivnu glazbenu svijest prije svega profitabilna, no krajnje umjetnički unakažena glazba, sam se danas opredijelio još jednom za nekog od onih koji spadaju u stariju generaciju glazbenika.

I da ne bude zabune,spomenuo sam jedan opći trend, nije riječ o svim onim dobrim glazbenicima, za koje vjerojatno nećete nikada ni ćuti, jer se ne uklapaju u neke glazbene klanove koji gospodare hrvatskom glazbenom scenom.( "Ništa nova, ništa nova" )

Radojka Šverko ima prekrasnu web stranicu, gdje je ona na vrlo lijep način opisala svoj glazbeni put. Najbolje da to proćitatate sami, a ja ću vam dati tek neke natuknice.

Ona je rođena još 1948. godine u Pazinu i proživjela je jedno djetinstvo gdje se živjelo skromno, no ujedno bilo je to razdobllje kada su joj roditelji usadili neke vrlo pozitivne vrijednosti, koje je saćuvala do dana nanašnjeg.

Put do njenih glazbenih uspjeha bio je trnovit, no kad se nešto voli ništa nije nesavladivo.( "Oprosti mi" )

Još kao dijete je morala otići na školovanje van svog mjesta stanovanja i to je za nju bilo traumatično iskustvo, no ujedno su to bili njeni glazbeni poćeci.

Počela je surađivati sa jednim ozbiljnim orkestrom, a u skladu s time je pjevala za svoje godine i poprilično ozbiljnu glazbu.

Put do uspjeha u tadašnjoj Jugoslaviji je bio obzirom na njen talent gotovo predodređen. No ona nije bila uspješna jedino u domovini.( "Život moj" )

Od 1969 godine i nastupa na jednom festivalu u Puerta dela Cruz je započelo njeno razdoblje slave i u svjetskim razmjerima.

U Španjolskoj postaje prava zvjezda, snima ploče, te vodi vlastitu tv-emisiju. A u njoj ugoščuje elitu svjetskog show biznisa.

Da nisam čitao, ne bih ni znao podatak da je iste te godine 1969.na nekom natjecanju pobijedila David Bowie-a. Navodno je isti u svojoj biografiji izbacio upravo tu godinu.

Nastupala je širom svijeta i zapravo je pobijedila na svjetkom festivalu pop glazbe 1970. godine u Rio De Janeiru. A tko je bio između ostalog u žiriju?

Pa npr. Paul Simon ili recimo Shirley Bassey da si možete donekle predočiti značaj te priredbe( "Ave Maria", iz rock opere "Gubec Beg" )

No domaća publika nije morala osječati glazbeni deficit zbog njenih svjetskih uspjeha. Upravo kad je taj bio na vrhuncu je postigla veliki uspjeh sa pjesmom "Kud plovi ovaj brod".

Ona je u ovoj bivšoj zajednici država nastupala na nizu festivala. Sjajne je pjesme otpjevala. Ja sam vam ovdje nastojao barem dijelič toga pripremiti. Zasigurno nije to najbolji  presjek njenog glazbenog stvaralaštva, no vjerujem da ćete glazbeno biti obogaćeni.

Ćuti ćete i njenu izvedbu "Ave Marija" iz rock opere "Gubec Beg", to je ona dostojno zamjenjivala Josipu Lisac za vrijeme odsustva, tj. privremenog boravka u SAD-u.( Radojka Šverko & Tony Cetinski - "Caruso" )

Posebeno je tu vrijedna i njena pjesma "Život moj", u kojoj ona zapravo pjeva o svojem životu.

Naime pored svih svojih uspjeha je imala usporedno i teška životna razdoblja, gdje nije tražila ničiju pomoč, već se izvukla sama svojim snagama da nastavi dalje.

A ona je plemenita kao uvijek. Ne buni se ona ni na novinare, a brižljivo njeguje odnos prema publici. To je zapravo jedno međusobno davanje i napisala je sama, da kada bi se izgubio taj međusobni odnos da bi i prestala pjevati. No to i nije baš vjerojatno, nju publika posebno voli.

I u zrelim godinama pjeva i dosta sakralnu glazbu u crkvama. I nastoji nekako preživjeti. Naime gle čuda, pored takve umjetničke vrijednosti se ne može pohvaliti baš prebogatim brojem diskografskih izdanja.(  Radojka Šverko & Klapa Lanterna - "Lanterna" )

A ta posljednja konstatacija nas vraća na početak priče. Ima glazbe bučne i prebučne - u prenesenom i doslovnom smislu.

Radije se investira u neke "zvijezdice"i pravi oko njih "zvjezdana prašina" jer takvo što nosi ponajviše novaca.

A Radojka, pa ona je ostala na margini hrvatskih glazbenih močnika, tek da se zna. Nju osobno to i ne pogađa.

Jer plemenitost, skromnost i ljubav prema bližnjem su njene životne odrednice. Tako je ućila cijeli život i nije se mijenjala svim svojim bolima unatoč.

I kao zrela umjetnica će vam uvijek pružiti jedno glazbeno zadovoljstvo sa mnoštvo pozitivnih vibracija.

Note:

Copyrighted material on this website is used in accordance with 'Fair Use', for the purpose of study, review or critical analysis, and will be removed at the request of the copyright owner(s).


take-it-easy @ 00:04 |Komentiraj | Komentari: 22 | Prikaži komentare
TagCloud
Take It Easy banner
  • take_it_easy
Take i turizam

Brojač posjeta
1561434
Idemo u...
Index.hr
Nema zapisa.