Moj glazbeni svijet
Take it easy
ALL TIME SONGS


Tag: Freddie Mercury

Tag: Eva Cassidy

Tag: Jethro Tull

Tag: Louis Armstrong

Tag: Filmska glazba

Tag: The Beatles
TagList
NAPOMENA - NOTE
  • YOU CAN LISTEN TO THE MUSIC BY DOUBLE-CLICKING ONTO THE PICTURES - AKO ŽELITE SLUŠATI GLAZBU, KLIKNITE NA SLIKE
Blog
srijeda, svibanj 31, 2006
Danas mi je jutro bilo kao svako drugo - s malom razlikom - "otišla" mi matična ploča ili motherboard mog kompjutera, a to je za blogeraša ne samo materijalni udarac. No to nije razlog zašto pišem ovaj članak.
Naime, prije nekoliko dana sam nešto napisao, a danas čitam vijest ( pročitali smo ju skoro svi, ali tko će se od nas za mjesec danas sjećati, koliko je bilo sveukupno sličnih vijesti )
Gledam naslovnicu Indexa, vidim Jelačić Plac, i čitam, kako se je ugasio još jedan mladi život, a usput vidim vezanu vijest - još  8.ožujka 2006.g. je jedan 17-godišnjak skočio sa "Mamutice" u Travnom, te u oproštajnom SMS-u poželio da mu svira na pogrebu "Stairway to Heaven" od Led Zeppelina.
I misli mi lete, te se pokušam prisjećati detalja, što sam sve napisao na svom blogu još prije svega nekoliko dana o suicidu.
I postavljam si bezbrojna pitanja, na koje nemam odgovore. Jer moj blog je bio upučen onima, koji vide jedino? rješenje za svoje zemaljske brige upravo u oduzimanju vlastitog života.
A sad kao da trebam "loptu" okrenuti, i pitati se, gdje sam to bio ja, gdje su bili drugi, gdje smo bili mi, da se nismo uspjeli senzibilizirati, te osjetiti kome je naša pomoč nužno potrebna.
Znam, najpozvaniji su liječnici, psihijatri, psiholozi - ali rijetko će se nevoljnik obratiti izravno njima i reći: "Dobar dan, imam jedan problem, znam samo jedno rješenje za moje zemaljske brige - da se ubijem, možda mi Vi možete pomoći?"
Ne, ne ljudi od struke će tek moći pomoći, kad ih netko o problemu izvjesti, ali obično to neće biti onaj, koga nesto teško mući.
Nemam ni ja neki sveobuhvatni recept, što da učinim s moje strane. Čovjek sam kao i svaki drugi, i vjerojatno slično "slijep" da prepoznam onoga, kojemu je pomoč hitno potrebna.
Ipak neću odustati, pokušati ću prema ljudima, s kojim sam u kontaktu biti sto pažvljiviji, učiti tu "vještinu" strpljivog slušanja,  nastojat ću otkriti i teškim kljućevima zabravljena srca. Nije to lagan zadatak, i neću uvijek uspjeti, ali možda uspijem barem nekoga spasiti, makar to nikad ne saznao, ali to nije ni tako važno, mnogo bitnije je da netko zahvaljujući meni i danas šeće ulicama.
A one, za koje sam siguran, da snose veliki dio odgovornosti molim - imajte malo razumjevanja, samoubojstva su često motivirana socijalnom nepravdom, za koju vi neki močnici snosite dio odgovornosti. Apeliram i na roditelje, braću, sestre i "prijatelje" tih potencijalnih žrtava - nemojte da vam brzina svakodnevnice toliko odvrati pažnju, pa da ne uspjete primjetiti da nečija duša plaće, a obraćam se i vama, koji ste s nekim u ljubavnoj vezi - shvatite da su emocije nešto s čim treba postupati pažljivo, ućite se odgovornosti, jer i zbog "običnih" ljubavnih jada su neki - skočili.
Napomena: S vremenom na vrijeme ću objaviti kod tema, za koje smatram da su ( univerzalno ) važne,  i "Summary"
A little "click" and you can listen "Stairway to Heaven",
but please do not jump!!

Summary of
"Stairway to Heaven" - Death is not the "Solution" 
Croatia seems to be a state, where many young people do not see any way out to solve their problems. Nearly every day we can read in our newspapers, that a young guy took his life. The today's newspapers report about a  25 years old man, who committed suicide in the center of the Croatian capitol Zagreb. The same did an only 17 years old boy, with a last wish - please play me "Stairway to Heaven" when you sepulcher me.
This made me thinking, because only some days ago I wrote "a letter" on my blog to people, who are in a big danger to commute suicide.
But now, all my thinking falls through, because I must turn all what I have written to an other direction. I have to speak to me - what have I done to prevent people of doing this? Have I been enough sensual to recognize who is really in danger?
Of course the victims will not go to the doctor and just ask for help. We have to do the job at first and after we did it, eventually to inform the psychiatrists.
We have the task to search the way not walk blind through our streets, and we have to find out how to see people who need help.
I know my possibilities are very limited, but I will not give up. I will try to keep my eyes open, to learn to listen, and even open very locked hearts. I know I cannot do much., but even if I have the luck to save at least one life,  I made a lot. I even must not know for my success. It is only important that I made my duty.
And some words to them who are very responsible in any community - Please show more understanding, a lot of people have social reasons fore their acts. And parents, sisters and brothers, I appeal, please let not be the hurry life the reason, that you haven't seen someone's soul crying. And even I have my suggestion to  people who are in love with each other - recognize that relationships, emotions are something very serious - think about that some jumped only because of one reason - lovelorn.
 
take-it-easy @ 16:08 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
TagCloud
Take It Easy banner
  • take_it_easy
Take i turizam

Brojač posjeta
1563353
Idemo u...
Index.hr
Nema zapisa.