Moj glazbeni svijet
Take it easy
ALL TIME SONGS


Tag: Freddie Mercury

Tag: Eva Cassidy

Tag: Jethro Tull

Tag: Louis Armstrong

Tag: Filmska glazba

Tag: The Beatles
TagList
NAPOMENA - NOTE
  • YOU CAN LISTEN TO THE MUSIC BY DOUBLE-CLICKING ONTO THE PICTURES - AKO ŽELITE SLUŠATI GLAZBU, KLIKNITE NA SLIKE
Blog
nedjelja, listopad 8, 2006( "Beautiful Goodbye", 1995. album "Amanda Marshall" )

Evo uspijevam ponešto novo napraviti,  još ču nekih dva-tri dana, biti malo tijesno s vremenom, pa se ipričavam unaprijed, što neču uspijet sve na vrijeme odgovoriti i pogledati. 

Nočas vam želim predstaviti jednu mlađu umjetnicu, nije ni ni toliko nepoznata, ali ono što je dosada objavila, unatoč količini, koja nije za zanemariti, u globalu ipak ukazuje tek na dio njenih potencijala, koji su sve drugo, samo ne iscrpljeni. Toga je i ona svjesna, te se trudi da joj radovi budu sve kvalitetniji.

A rođena je tek 1972. g., priča je pomalo več klasična i to doslovce, je je več kao mala ( inače odrasla je u Torontu ) pokazala izuzetan talent za klasičnu glazbu. No njene želje su ponešto drugačije od roditeljskih, te su joj se roditelji bili zadovoljili time, da uči pjevati jazz.( "Let it Rain, 1995. g. , album "Amanda Marshall" )

Inače njen glazbeni stil se obično stavlja pod R & B ( ritam i blues ), no to je očepoznato dosta široki pojam, najbolje da ju poslušate, pa čete ju lako smjestiti kamo hočete. 

Ona je inače več dosta mlada započela sa svojim nastupima, i več je stekla izvjesni glazbeni ugled i prije nego što je uopče i objavila neku ploču. Čak je 1991.g odbila potpisati ugovor sa jednom glazbenom kučom, da bih to napravila tek tri godine kasnije, a njen album prvijenac "Amanda Marshall" se pojavio tek 1995. g.

No zato se je imalo i što poslušati. Evo ove prve pjesme uprao i jesu sa tog albuma. Vidjeti čete ponešto, što i nema izravne veze sa albuom, no vjerujem da to neče odviše smetati, pogotovo što su večina snimki ipak originalne.( "Believe in You, 1999., album "Tuesday Child")

Njen drugi album se je pojavio tek četiri godine nakon prvog, što je u današnje, a i u prošlo ne baš uobičajeno. Očito nije dozvolila da joj diskografskka kuča nametne tempo kod njenog stvaranja, več si ga je odredila sama. 

I drugi album se je stilski nadovezao na onaj prvi, gdje je ponovno došao do izražaja njen soul pop, ljepota balada, i pogototo njen snažni glas.

Iako je njen prvi album bio za nijansu bolji, predstavlja i ovaj drugi vrijedan glazbeni materijal. A uz albume su uslijedili rasprodani koncerti i po Americi i Europi. ( "If I Didn't Have You", 1999.g. album "Tuesday Child" )

Inače ova balada, je možda najpoetičnija u njenom dosadašnjem radu. Sa ovim drugim albumom je definitivno zauzelo svoje čvrsto mjesto i to ne samo u Kanadi, več i u Americi i Europi.

U alternativnim rocku Amande Mashall mogu se nači razni elementi, što je u skladu sa njenim glazbenim razvojem. Svako sljedeče ostvarneje predstavja uvijek napredak u njenim varijacima R & B. 

Sa njenog trečeg albuma "Everybody's Got A Story" iz 2001.g je bio problem, nabaviti odgovorajuči videozapis, ipak sam nešto pronašao, pjesma je originalna, a snimka mi izgleda kao nekakva "sapunica" e sad nemojte mi zamjeriti, ja baš ne gledam sapunice, pa se baš u njih ne razumijem. Evo pjesme s tog albuma:

                                 

(  "Marry Me", 2001.g. album "Everbody's Got A Story" )

S ovim albumom je glazbenica na neki način zaokrižila svoj dosadašnji rad. Nakon njjega je objavila nekoliko singlica i CD-ove sa njenim najboljim hitovima. To naravno nije kraj njenog stvaralaštva, več jedan ustaljeni ritam stvaranja. 

Zanimljljivo je pogledati i pokoju koncertnu snimku, koje se naravno razlikuju od onih studijskih. 

Ako želite nači neke njene dobro sistematizirane web stranice, uzaludno čete se mučiti. Čak se je na jednom linku našalila - Amanda Marshall - zadnji put viđena 2003. godine, datum slijedečeg koncerta - nepoznat. 

Želim vam ugodnu zabavu :)

        
take-it-easy @ 02:56 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
TagCloud
Take It Easy banner
  • take_it_easy
Take i turizam

Brojač posjeta
1561464
Idemo u...
Index.hr
Nema zapisa.