Moj glazbeni svijet
Take it easy
ALL TIME SONGS


Tag: Freddie Mercury

Tag: Eva Cassidy

Tag: Jethro Tull

Tag: Louis Armstrong

Tag: Filmska glazba

Tag: The Beatles
TagList
NAPOMENA - NOTE
  • YOU CAN LISTEN TO THE MUSIC BY DOUBLE-CLICKING ONTO THE PICTURES - AKO ŽELITE SLUŠATI GLAZBU, KLIKNITE NA SLIKE
Blog
utorak, kolovoz 1, 2006
Ovo što ćete sada moći pročitati, a prije svega poslušati, to je povijest, glazbena povijest.

Sve je počelo 1965. godine kada je studio Bremen ARD-a započeo emitirati emisiju "Beat Club". To je bilo taman doba, kada je "beat"-glazba bila u pravom zamahu, kada su roditelji očajavali, što im to djeca slušaju, što im kose postaju sve duže i duže.

                                           

                                              ( Cat Stevens - "Bad Night" )

Ta emisija, premda je bila njemačke produkcije, je ubrzo postala obavezna "postaja" svih onih, koji su u rock, pop glazbi tog vremena nešto značili. Tko je god do sebe "držao" je bio ujedno i gost "Beat Club"-a. Najveće zvijezde tog doba su tu nastupale u živo, u skučenim tehničkim uvjetima, ali se je stvarala sjajna glazba. Nezaboravna.(  The Bee Gees - Massahuttes )

"Beat Club" je ubrzo postalo kultno mjesto, kultna emisija, koja se nakon mnogo godina otkriva ponovno. Nije ni čudo, jer kad bih se sve emisije spojile u jednu, znali bismo skoro sve o "beat"- glazbi toga vremena. To je bilo doba stvaranja glazbe, kakve kasnije više nije bilo. 

  

( Donovan - Atlantis )

Širom Europe, svijeta su se otvarali diskači, klubovi i vrlo često su nosili ime BEATCLUB. Ta riječ je bila kao znak raspoznavanja, posezanje za novim slobodama je bilo nezaustavljivo.

   
     
( Zager & Evans - In  the year 2525 )

Dugačak je popis onih, koji su nastupili u jednoj od ukupno 83 emisija "Beat Club"-a. U prosincu 1972.g. je bila posljednja. 

Nakon tog vremena glazba naravno nije utihnula, došle su nove emisije, kao npr. Musikladen, ali nikad više nisu dostigle nivo, status jednog "Beat Club"-a. Emisija je otišla u povijest, ali ne i sječanje na  vrijeme osebujne pop, rock - "beat" - glazbe.

Iz mnoštva materijala izabrao sam nekoliko originalnih zapisa. Nastojao sam koliko je to bilo moguće, da vam što zornije predstavim "Beat Club".

              

( Deep Purple  - Hallelujah )

Eto za kraj pogledajte onaj mali logo radio Bremena i voditeljicu "Beat Club"-a. A vi mladi nemojte tugovati što sada nema "Beat Club"-a. Imate ga, ja sam jedan mali dio za vas ovdje pospremio.


take-it-easy @ 00:08 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
TagCloud
Take It Easy banner
  • take_it_easy
Take i turizam

Brojač posjeta
1559055
Idemo u...
Index.hr
Nema zapisa.