Moj glazbeni svijet
Take it easy
ALL TIME SONGS


Tag: Freddie Mercury

Tag: Eva Cassidy

Tag: Jethro Tull

Tag: Louis Armstrong

Tag: Filmska glazba

Tag: The Beatles
TagList
NAPOMENA - NOTE
  • YOU CAN LISTEN TO THE MUSIC BY DOUBLE-CLICKING ONTO THE PICTURES - AKO ŽELITE SLUŠATI GLAZBU, KLIKNITE NA SLIKE
Blog
četvrtak, listopad 11, 2007Glazba je isto što i ljudi. Treba ju shvatiti, razumijeti isto kao što mi zaslužujemo da budemo shvačeni i prihvačeni.

No što je lakše razumijeti - ovo što ćete sada poslušati ili ono što vam trešti u svih šesnaest??

Znam, izbor mojih riječi nije baš naročit, no bitno jeste shvatiti da nije glavna svrha glazbe da nam upotpunjuje zvukovnu prazninu milozvučnim zvucima ili da nam stvara manje ili više ritmičnu bučnu kulisu.

Pokušajte si zamisliti kako je nastala sva ova zvukovna čarolija. Bez obzira kako ju vi doživljavate ona jeste u največoj mjeri izraz osječaja onoga tko ju je stvarao. Osječaji kojima nikada nećemo uči potpuno u trag. No to nije ni svrha.Jer svi ovi vrijedni glazbenici nisu stvarali samo radi sebe. Oni su nam željeli ponešto i ostaviti. A sa takvim poklonima valja pažljivo, jer napravljeni su s ljubavlju.

I ako nađete barem malo vremena, onda poslušajte svaki zvuk što pažljivije. Možete to i više puta. A nije zabranjeno zaklopiti oći i prepustiti se da vas glazba svojim putem vodi. I ako slušate dovoljno pažljivo otvarati će vam se novi horizonti, koji će vašu dušu oplemeniti.

A o tome možda nećete ni razmišljati, no i nesvjesno ćete naučiti bolje vidjeti, shvatiti, veseliti se "malim" stvarima, primjetiti svijet u svojoj raskošnoj ljepoti.

Znam
i tugu ćete lakše zamijetiti, no lakše ćete se s njom nositi. I vjerujte mi dok god budete znali slušati - sreča će biti vaš životni saputnik."Canon in D major", Johann Pachelbel ( njem. barokni kompozitor, 1653. - 1706. )
"Meditation", Jules Emile Frederic Massenet ( franc. operni komp., 1842 - 1912. )
Gynt Suite No.1,Op 46,"Morgenstemning", Edvard Grieg (norv. rom. komp.1843 -1907.)
take-it-easy @ 22:29 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
TagCloud
Take It Easy banner
  • take_it_easy
Take i turizam

Brojač posjeta
1561322
Idemo u...
Index.hr
Nema zapisa.