Moj glazbeni svijet
Take it easy
ALL TIME SONGS


Tag: Freddie Mercury

Tag: Eva Cassidy

Tag: Jethro Tull

Tag: Louis Armstrong

Tag: Filmska glazba

Tag: The Beatles
TagList
NAPOMENA - NOTE
  • YOU CAN LISTEN TO THE MUSIC BY DOUBLE-CLICKING ONTO THE PICTURES - AKO ŽELITE SLUŠATI GLAZBU, KLIKNITE NA SLIKE
Blog
ponedjeljak, studeni 5, 2007( "Black Night", snimka sa koncerta u Bukareštu, 31.10.2007.g. )

Samo dva-tri sata prije koncerta Deep Purple u Splitu nije se osječala neka posebna glazbena atmosfera. Ispred dvorane tek je bilo nešto malo ljudi, a tko nije imao ulaznicu, taj ju je još uvijek mogao bez problema kupiti.

I nije se toliko govorilo o predstoječem spektaklu, več više o fenomenu "narodne" glazbe, koji nije ni Split zaobišao.

U cijelom tom kontekstu sam sa nestrpljenjem očekivao početak koncerta. A kada je započeo odslušao sam ga u dahu od prvog do posljednjeg zvuka.

Pri tome sam se prisjetio možda najslavnijeg albuma "Deep Purple in Rock", na kojem je doslovce svaka skladba izvrsna.

No to je bilo prije nekih 35 godina. A što mi je sastav iz postave 2007.g. mogao pružiti?

Prije svega vrhunsku glazbu. I svi koji se žale kako to više nije onaj stari Deep Purple, su tek faktografski u pravu. No glazbeno nipošto.

Ono što je ovaj sastav prezentirao je bilo u svakom pogledu sjajno. Iako su Steve Morse, Don Airey ili Ian Pace u nekim solodionicama pokazali i svoje izuzetne individualne vrijednosti, još više me se je dojmila harmonična svirka sastava u cjelini.

A kako su svirali jeste nešto za pamčenje. Skoro dva sata su "prašili" hard rock najfinije vrste, u kojem su odsvirali tek manji dio iz svog repertoara iz razdoblja od skoro 40 godina.( "Smoke on the Water", snimka sa koncerta u Splitu, 04.11.2007.g. )

Bio mi je posebno simpatičan upravo Steve Morse, kojem je bilo zasigurno žao kad je mogao vidjeti kako "security" postupa sa nekim fanovima, koji su se "domogli" pozornice da bi bili svojim zvjezdama što bliže. Uzalud je davao znakove da budu prema "prijestupnicima" nešto obazriviji.

No da ne bude zabune. Koncert je prošao kao jedna velika rock veselica, gdje su prevladavale dobre vibre i od strane Deep Purple i publike.

A  dobar osječaj sam ponio i kuči. A ako vas zanima šta je ono gore na slici uz onu ulaznicu - pa trzalice, do kojih su došli oni koji su bili blizu pozornice.

Eto to je moj mali "izvještaj" sa koncerta.  Od odabranih snimki je druga iz Splita.

take-it-easy @ 02:02 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
TagCloud
Take It Easy banner
  • take_it_easy
Take i turizam

Brojač posjeta
1562167
Idemo u...
Index.hr
Nema zapisa.