Moj glazbeni svijet
Take it easy
ALL TIME SONGS


Tag: Freddie Mercury

Tag: Eva Cassidy

Tag: Jethro Tull

Tag: Louis Armstrong

Tag: Filmska glazba

Tag: The Beatles
TagList
NAPOMENA - NOTE
  • YOU CAN LISTEN TO THE MUSIC BY DOUBLE-CLICKING ONTO THE PICTURES - AKO ŽELITE SLUŠATI GLAZBU, KLIKNITE NA SLIKE
Blog
utorak, travanj 22, 2008Ne ne ovo nije slikano u Hrvatskoj. Takvo što se kod nas dogoditi ne može - objasniti ću vam na kraju.

No da krenemo, naravno ne ovim pozelenjenim (od čega?) vozilom, već sa mojim mislima. Dosta mi je toga prostrujalo kroz glavu, bio sam preko interneta u Kini, Darfuru, na olimpijadama, povlaćio paralele, osjećao se nemočnim, pa onda opet dešpetno moćnim, poslao protestni mail pa komu nego sponzoru (Olimpijade) - Volkswagenu.

Kao što je Adolf ne dao samo blagoslov produkciji ovog vozila tako je isto pokazao svojedobno kako Njemačka nije nacistička zemlja - naravno u doba Olimpijade.

E pa nije bome ni Kina, jest da ima veze sa njemcima jer izrađuje kineske - volkswagene. A auti opet troše naftu, i kud ćeš bolje, lijepo je uvoziš iz Sudana, a što se od tih novaca tamani narod - to nije skoro nikog briga pa ni naš HRT, a nije bome ni premijera ni predsjednika (ne mjesne zajednice, nego - naše države) - ispravite me ako je drugaćije.I onda misli opet krenu prema dalekom istoku. Sad je vrijeme glancanja, ne nije Kina zemlja koja krši ljudska prava, ne nije zemlja suodgovorna za prvi genocid ovog tisućljeća, ne nije to zemlja koja do iznemoglosti zagađuje okoliš. Samo da je konačno dočekati još tu Olimpijadu - a poslije svijetu, savjesti tko vas...

Onda će opet biti sve po starom, zloćini  prema ljudima se mogu nastaviti - izravno ili neizravno izravno.

A dvadesetdrugi travanj, dan kao svaki drugi, tek da nas podsjeti kako teško funkcionira nešto što se zove - savjest čovječanstva.

A onaj auto zeleni nije nipošto snimljen u našim(?) vodama, kod nas bi ga ponajprije temeljitije "počerupali" - a tek onda bi ga mirne duše u more, potok, jezero bacili.

Sretan ti bio tvoj dan - jedina nam Zemlja.(Glazba: Tindersticks)
(Fotomaterijal, Wikipedija + vlastiti)
take-it-easy @ 00:30 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
TagCloud
Take It Easy banner
  • take_it_easy
Take i turizam

Brojač posjeta
1563353
Idemo u...
Index.hr
Nema zapisa.