Moj glazbeni svijet
Take it easy
ALL TIME SONGS


Tag: Freddie Mercury

Tag: Eva Cassidy

Tag: Jethro Tull

Tag: Louis Armstrong

Tag: Filmska glazba

Tag: The Beatles
TagList
NAPOMENA - NOTE
  • YOU CAN LISTEN TO THE MUSIC BY DOUBLE-CLICKING ONTO THE PICTURES - AKO ŽELITE SLUŠATI GLAZBU, KLIKNITE NA SLIKE
Blog
utorak, rujan 22, 2009

Tekst početni

Jeste li ponekad bili razočarani vjerojatnom činjenicom da iq test ne biste baš tako sjajno položili i to zato jer vam ne uspijeva u razmjerno kratkom vremenu "pametno" riješiti određene zadatke. Pa kako da se na brzinu snađete sa nekim kvadratićima, krugovima, labirintima i da u svemu tome nađete razumnu logiku. Naravno pa niste očito dovoljno pametni.

Tekst sljedeći

Jeste li ikada razmišljali o kontejnerima? Dakako da jeste. No jeste li ikada promislili do kakvih silnih neprilika možete doći ako se nađete u krivo vrijeme na krivom mjestu. Kod kontejnera.

Tekst o drotovima

Valja o njima pisati riječnikom punim blagosti, jer ne daj Bože nekog uvrijediti, ipak su oni pametni, plemeniti i čuvari reda i poretka. Ima ih onih običnih i onih malo manje običnih, da se izrazim možda bolje - specijalnijih.

Tekst o onim specijalnijim i vama na pogrešnom mjestu

Nalazite se u gradu, taman ste ispili limenku piva, naravno niste sami (pa u gradu ste) a ono od negdje izviru oni specijalniji. Limenku bacate u kontejner, a drot gledajući izdaleka vas promatra.

Epizoda

"Što si to ubacio?" "Pa praznu limenku", veli mlađahni, neiskusni, zbunjen i đabe mu njegov vjerojatno visoki iq. Drot počne prekopavati i pored zgužvanjca od limenki pronađe smotoljak (kasnije će se pokazati da je to bilo 1,3 g nekakvog piza).

Egzekutiva, legislativa

Zbog visokog iq drotovi su naravno uvijek u pravu, a časne sutkinje i suci također. Zbog njih možete dospjeti na vama neuobičajena mjesta komunikacije. Drot veli "Vidio sam da je optuženik ubacio nešto na vrh kontejnera, a na vrhu je bio piz". Mladić se buni, iskrenom mladošću pokušava objasniti, pa nisam bio ja tamo sam. Neznam tko je ubacio taj piz. Đabe. On je - guilty.

Epizode žalbene

Nije nikada provjereno koliki je Franzu K. bio iq, no znao je samo da ga se progoni, prati, bezizlazno. Mladić se žali, a njegov predmet putuje diljem Lijepe Naše. Kao da se nitko ne želi baviti tim kapitalnim nedjelom.
I na kraju ipak, tamo u nekom gradu nakon četiri godine donešena je konačna presuda. Kriv je, sve žalbe se odbacuju.

Tekst skorozavršni

Mladića do srži boli sva nanešena nepravda. Ne neće ga strpati nikamo, dovoljno da je osuđen i da su drotovi, sutkinje, cijeli državni aparat još jednom uknjižili uspjeh u "Nacionalnoj strategiji za suzbijanje zlouporabe opojnih droga u Republici Hrvatskoj". Dok bude prolazila jedna godina, pa onda još tri netko će ga unatoć svojim slabijim predispozicijama za dobro rješavanje testa iq nećemu podućiti.

Tekst završni

Znaj, sve što ti sada silno smeta, što ti padaju na um mračne misli, svemu tome se trebaš suprostaviti drugačije. Ponajprije čuvaj živce, jer to ti je preduslov da kreneš dalje, da te ne samlju "oni". Razmišljaj agresivno samo kada si doista fizički ugrožen, sada si tek statistička "žrtva". Uznemirenost zamijeni pozitivnim razmišljanjima, ta toliko ima lijepog da ne vrijedi gubiti energiju bez veze. I druži se, no pazi da budeš sa onim pravima, koji neće šutjeti kada će te netko lažno optužiti. I budi kao tvoj "stari"  - take i easy - doslovce.

E da zaboravih napisati da sam jako dobro položio onaj ispit pameti gdje ne moram tražiti logićnost u kružičima.


take-it-easy @ 02:16 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
TagCloud
Take It Easy banner
  • take_it_easy
Take i turizam

Brojač posjeta
1563353
Idemo u...
Index.hr
Nema zapisa.