Moj glazbeni svijet
Take it easy
ALL TIME SONGS


Tag: Freddie Mercury

Tag: Eva Cassidy

Tag: Jethro Tull

Tag: Louis Armstrong

Tag: Filmska glazba

Tag: The Beatles
TagList
NAPOMENA - NOTE
  • YOU CAN LISTEN TO THE MUSIC BY DOUBLE-CLICKING ONTO THE PICTURES - AKO ŽELITE SLUŠATI GLAZBU, KLIKNITE NA SLIKE
Blog
četvrtak, srpanj 10, 2008Što se desi kada se nešto desi kada se nebi trebalo da desi? Na ovo naizled za jezik slomiti pitanje pokušati će vam odgovoriti imaginarna junakinja zvana - Juno.

Mladost, ludost, znatiželja, istraživačke sklonosti suprotnog spola ili da pojednostavim, kada prorade mladenački hormoni se ponešto i proba. E Juno je probala i nešto kasnije posebnom vrstom termometra ustanovila da se nalazi u "blagoslovljenom" stanju. I što sada? Drama na pomolu. Ne nipošto, "Juno" nam je pokazala da može i drugačije.Sa šesnaest godina joj je tek, se je suoćila sa činjenicom da će joj trbuh uskoro porasti ukoliko... Ne toga "ukoliko" nije bilo. Juno je vrlo brzo odustala od bilo kakve pomisli da ućini nešto nažao svojem nerođenom. Tek je znala da ima jedan "problem".

I da se Juno u potragu - za onima koji će njeno dijete kada se rodi prihvatiti. Pronađe par, koji gotovo nije vjerovao da će im jedna teenagerka poroditi dijete - za usvajanje."Juno" je kao što sam napisao - izmišljena. No ovaj 96-minutni film o djevojčici/djevojki valja promatrati u nešto dubljem kontekstu. Pri tome uopće nije najbitnije što je "Juno" odlućila dati dijete na prisvajanje. Odlućila je prije svega da zbog svoje mladenačke nepromišljenosti ne naudi još nerođenom.

Pri tome su joj bili svi od pomoći, počevši od prijateljica, škole, društva pa do najbližih. Nitko ju nije ni za što osuđivao, već je svatko nastojao biti od koristi. Nema ni mrvice "crnog" u ovom filmu, koji vas može potaknuti da razmišljate pozitivno - i da tako i djelujete.Uloga Ellen Page je svakako najvažnija u ovom toplom i glazbeno obojanom filmu. Kroz sve vrijeme radnje ona nas ući kako da se suoćavamo sa onime što trebamo riješiti, a da pri tome nikoga, baš nikoga ne povrijedimo. Ako netko misli da se ovdje brani samo jedno nerođeno je u krivu, ovdje se brani  ljudskost općenito. A uz nju ide i ljubav.

I sve upakirano u jedan šareni film, koji mogu slobodno pogledati sedam i sedamdesetsedamgodišnjaci. Film za sve generacije, koji otapa i najtvrđa srca.Ellen Page nije uvjerila samo svojom glumom. Ona je zaslužna da i šira publika upozna Kimya Dawson, neobičnu glazbenicu anti folk glazbe. Skoro cijeli film je prožet pjesmama, koje je K. Dawson skladala i otpjevala.

No ima tu i nekoliko skladbi nekih drugih glazbenih ličnosti kao što su to Mott de Hoople, Buddy Holly, The Kings, Catpower, a našla se je tu i jedna pjesma od Velvet Undergrounda.

Ono što je zanimljivo (poslušao sam soundtrack, koji može poslužiti neovisno o filmu), materijal je tako izabran, da sve djeluje skladno, premda je tu riječ o vremenskom rasponu od skoro pola stoljeća glazbe.(Da se lakše snađete, na crno bijelim slikama je glazbenica Kimya Dawson, a na ostalim Ellen Page)

Kimya Dawson, kao što možete ćuti je u filmu glazbeno najzastupljenija. I da sam želio potražiti nekog neobičnijeg dao bi si težak posao. Ona je ljudsko stvorenje kakvo ćete na glazbenoj sceni teško pronaći. A i nebi se voljela baš ubrajati u nekakvu "scenu", "glamur" ili nešto slično.

Obožava nastupati pred malom publikom. S vama će rado pričati. Doslovce dotaknuti ju možete. Prije svega je prirodna i ništa ne krije. Slobodno joj se obratite na myspace-u.Kao ostali glazbenici njene vrste i ona jednostavnom instrumentalizacijom interpretira folk glazbu. Ne trebaju joj nekakvi posebni studiji, njene pjesme mogu nastati bilo gdje, a nema tu ni traženja perfekcije. Glazba je ovdje prije svega slobodna, a Juno joj se je eto - "zaletio". No proći će valjda i sva ta "slava", jer i ona svoju bebu za odgoj ima. 

Nedavno je postala - mama. A ovo je njena obiteljska fotka:Ako niste pogledajte film - uživajte. Ako niste ćuli za Kimya Dawson, e sad jeste. 

Pozdrav od Take_It_Easy!!

Pjesme slijedom:
1.Moldy Peaches - "Anyone Else But You"
2. Kimya Dawson - "My Rollercoaster"
3. Kimya Dawson - "Tire Swing"
4. Kimya Dawson - "Loose Lips"
5. Mott the Hoople - "All the Young Dudes"
6. Kimya Dawson - "So Nice So Smart"
7. Cat Power - "Sea Of Love"
8. Michael Cera & Ellen Page - "Anyone Else But You"
 

take-it-easy @ 23:03 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
TagCloud
Take It Easy banner
  • take_it_easy
Take i turizam

Brojač posjeta
1563353
Idemo u...
Index.hr
Nema zapisa.