Moj glazbeni svijet
Take it easy
ALL TIME SONGS


Tag: Freddie Mercury

Tag: Eva Cassidy

Tag: Jethro Tull

Tag: Louis Armstrong

Tag: Filmska glazba

Tag: The Beatles
TagList
NAPOMENA - NOTE
  • YOU CAN LISTEN TO THE MUSIC BY DOUBLE-CLICKING ONTO THE PICTURES - AKO ŽELITE SLUŠATI GLAZBU, KLIKNITE NA SLIKE
Blog
nedjelja, lipanj 4, 2006

( Version one )

Svijet nikad nije bio statičan, uvijek su se odvijali procesi, koji su ga mijenjali. U naše najnovije doba te promjene su još ubrzanije, a na području ljudskih komunikacija nam se otvaraju sasvim nove mogučnosti.

Jedna od njih je i pisanje blogova, odnosno otvarenje vlastitog web-prostora, dostupnog doslovce svakome, koji ima računalo i mogučnost spajanja ina internet.

Mene je potaknulo da nešto napišem na ovu temu, upravo zbog činjenice da broj blogova vrtoglavo raste, i na neki način se pitam, da li shvačam, da li  shvačamo značaj bloga na pravi način.

Evo ja sam po godinama nešto stariji blogeraš, no to me zasigurno neće sprijećiti u mojim aktivnostima.

Ja blog doživljavam kao nekakav drugi, virtualni dom, u kojem je svatko čestit dobrodošao, isto kao u domu u kojem sad ovo pišem.

«Namještaj» mog blog-doma biram onako kao i u vlastitom životu, a prema posjetiocima, prijateljima i svim ostalim nastojim biti onakav, kakav sam inače, tako zapravo taj moj virtulani dom i nije baš toliko virtualan.

Naime ja svoj «dom» uređujem, da meni bude ugodno, ali i onima, koji mi dođu u posjet. Ponekad neće shvatiti poneki detalj mog interijera, ali ja ću svakome rado objasniti sve što mu nije baš jasno.

I kad već ovom pišem ću navesti još nešto, jer ima veze sa mojim domom. Jedan moj stalni gost, pa mislio sam da ću uskoro riječ «gost» moći zamijeniti rijećju «prijatelj», izvadio je namještaj svog blog-stana. Tek je ostavio vrata, neke adrese svojih prijatelja i nije dirao boje svojih zidova.

A znam zašto je otišao, jer je smatrao da nije shvaćen u svojoj iskrenosti, da on nije podvojena ličnost, da nije Dr. Đekil i Mr. Hajd, što ću vam također objasniti.

Ja se nadam da će ipak nadvladati tu svoju krizu i vratiti «namještaj», i da ćemo ponovno biti u kontaktu.

Želio bih još nešto napisati - na blogu jedne forumašice sam pročitao kako je saznala za jednu osobu, koja je u stvarnom životu sasvim drugačija nego na blogu.

Nemojte mi zamjeriti vi mlađi, nemojte upasti u tu zamku, budite ono što jeste, možete namještaj postaviti kako hočete, ali nemojte se gostima prikazivati drugačijim, nego što ste stvarno, jer to bih vam se kad, tad razbilo o glavu, vjerujte mi – jer najgore što vam se može dogoditi je kad lažete samima sebi.

I kad već pišem, spomenut ću ona dva podvojena lika, koji su se pojavili u mojoj prethodnoj «priči», za koju me je upravo inspirao vlasnik , nadam se, samo privremeno ispražnjenog doma.

Članak koliko god izgledao kompliciran, u biti je vrlo jednostavan. Naprosto su se u istoj priči našli političari, koji, kojoj god stranci pripadali, su u suštini slični i najvažnije im je da namire sebe, pa narod namjerno «bombardiraju» nekim problemima, da bih odvratili od stvarnih, za njih teško riješivih – a s druge strane tu smo i mi ( znači, koji nemamo veze sa njihovim spletkama ), koji smo toliko različiti ali ipak pronalazimo puteve zajedničkog sklada, zato u tom drugom dijelu, koji se odnosi na nas pojedince, za razliku od političara – duhan nije stvarni predmet rasprave, nego tek nešto simbolično, što navodno smeta nepušaćima. Ne nije tu o duhanu riječ, već o nama, koji smo hvala Bogu različiti i u toj različitosti pronalazimo toliko toga zajedničkog, što nas u konačnici i veže i spaja.

A za one, koji nisu baš česti posjetioci mojih blogova, samo mala obavijest – ja volim glazbu i skoro svaka sličica, skoro sve što je u uokvireno, treba samo mali klick, i već nešto zasvira, isto kao i mom stvarnom životu ( domu ).

Živjeli dragi moji susjedi blogeri. Nek nam naši, cijelom svijetu otvoreni domovi budu što ljepši, pa ako namještaj i  nije neki mahagoni, nema veze, važno da je svaki predmet, koji se u njemu nalazi nabavljen s ljubavlju.( Version two )

 

 

 

take-it-easy @ 21:12 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
TagCloud
Take It Easy banner
  • take_it_easy
Take i turizam

Brojač posjeta
1563353
Idemo u...
Index.hr
Nema zapisa.