Moj glazbeni svijet
Take it easy
ALL TIME SONGS


Tag: Freddie Mercury

Tag: Eva Cassidy

Tag: Jethro Tull

Tag: Louis Armstrong

Tag: Filmska glazba

Tag: The Beatles
TagList
NAPOMENA - NOTE
  • YOU CAN LISTEN TO THE MUSIC BY DOUBLE-CLICKING ONTO THE PICTURES - AKO ŽELITE SLUŠATI GLAZBU, KLIKNITE NA SLIKE
Blog
srijeda, lipanj 7, 2006

Mali zapis o medijima
Kad pogledamo kiosk sa časopisima, samo što se ne uruši od količine naslova, pogledamo li u nebo, sve vrvi od raznih satelita, koji nam šalju signale, da bismo
mogli u svoja četiri zida birati u tom mnoštvu programa.
I sad postavljam krucijalno pitanje – jel je moguče zaraditi, a istovremeno dati ljudima nešto, što će ih ne samo zabaviti i informirati, nego i ljudski spojiti?
Pa počinjem od Indexa, «domačeg» terena, koji nas je natovario «silnim» obavezama, imamo forum, gdje možemo diskutirati, stavljati slikovne uratke itd., a sad još i blogove. I zlobnik bih rekao – pa Indeks sve to radi, ne bih li povečao vlastiti profit – Bingo. Ali budemo iskreni – ipak nije to redakciji za zamjeriti, jer i oni moraju od nećeg živjeti, i zasigurno naši blogovi, forumi pridonose njihovoj boljoj posječenosti, što je itekako bitno kod ugovaranja visine naknade za oglase, koje Indeks redovito objavljuje. I trebalo bih sad drvlje i kamenje po tom portalu?
Ne, nipošto, jer Indeks je prije svega tu radi nas, mi smo hrana, koja daje entuzijazam uredništvu, a reklame moraju biti iz gore navedenih razloga.
Ili uzmimo npr. tjedni magazin «Arena». Dok recimo jedna «Glorija» objavljuje pretežno glamour, naša «Arena» je još u doba socijalizma imala itekako humanu ulogu. Ta koliko puta je ona pomogla da se neki nađu, koji su se izgubili u nekom vrtlogu života. I slučajno pogledam broj 2367 iz 2006.g, i ne mogu, a da mi sveukupni dojmovi  ne budu pozitivni. Da, istina ostvariti će oni profit, kao i drugi listovi, ali ujedno obavljaju i dan danas jednu vrlo humanu djelatnost – traže one, koji su se negdje izgubili i pronalaze ih uspješno – pa da takvim novinarima zamjerim njihove zarađene kune? Ni u ludilu.
I evo trećeg primjera. Ja sam se nekako uvijek «ježio» od emisija RTL-a, gdje su oni «spajali» ljude, al kad sam malo dulje razmišljao, promislim, pa neka ste zaradili, isto kao što i Indeks od nečeg živi, ali ljude, koje ste spojili, ti spojevi su iskreni, makar ih gledala skoro cijela Hrvatska. To za one koji su se našli neće predstavljati problem. Gledateljstvo će emisiju ionako ubrzo zaboravati, a ponovno ujedinjeni če vjerojatno još dugo biti sretno zajedno.
Zaklučak? Ja mislim da nije potreban, htio sam umjesto njega staviti onu pjesmu od Louisa Armstronga, ali koji god spot uzmem, uvijek ubace i neke slike nekih ratova. Zato sam se odlučio za jedan drugi, al radostan je, vjerujte mi. Kao što piše iznad Take it easy.
      


take-it-easy @ 18:02 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
TagCloud
Take It Easy banner
  • take_it_easy
Take i turizam

Brojač posjeta
1561434
Idemo u...
Index.hr
Nema zapisa.