Moj glazbeni svijet
Take it easy
ALL TIME SONGS


Tag: Freddie Mercury

Tag: Eva Cassidy

Tag: Jethro Tull

Tag: Louis Armstrong

Tag: Filmska glazba

Tag: The Beatles
TagList
NAPOMENA - NOTE
  • YOU CAN LISTEN TO THE MUSIC BY DOUBLE-CLICKING ONTO THE PICTURES - AKO ŽELITE SLUŠATI GLAZBU, KLIKNITE NA SLIKE
Blog
srijeda, rujan 5, 2007Kad bi Bog bio nemilostiv, vjerujem da nam se ne bi milostivo svaki dan sunce, oblaci, nebo, zvjezde smiješile.


Nemilostivi su prije svega ljudi, koji upadaju svjesno ili nesvjesno u zamke neljudskosti. 

Ako sada izostavimo sve one materialističke motive, kojih je mnogo, onda ostaje ono što je nama ljudima u životu najznačajnije, a to su međuljudski odnosi, od kojih su ipak najvažniji oni međupartnerski.

I tu griješimo ponajviše, isto kao što su griješili? Jacques Brel ili možda Đorđe Balašević. Za Đolu ne znam, no za Jacqua Brela znam da je napustio svoju obitelj da bi onda pjevao jednu od svojih najpoznatijih pjesama - "Nemoj me napustiti". Možda je njemu bila obitelj preuska, ugušila bi se njegova pjesnička duša da nije učinio što je učinio.

No on nije zlostavljao. A zasigurno nije ni Đole.

Mi "obični" ljudi često nismo ni svjesni, ili ne želimo biti svjesni svoje vlastite sebičnosti.

Kada netko ne želi biti s nama onda to najčešće ima opravdane razloge iz perspektive onog tko je nekog napustio. Tu perspektivu valja poštivati, bez ozbira što o njoj mislimo. Jer ako je netko to učinio nije nam učinio zlo, nego najčešće nije vidio budučnosti u nekoj vezi i time je zapravo ostavljenom učinio dobro.

Isti bi trebao dobro razmisliti - zašto - to zašto može biti naprosto što se nisu mogli spojiti dva suviše različita svijeta, no nespojivost je vrlo često uzrokovana nasilnim ponašanjem na sve moguče načine, blago je rečeno da je nešto "bolesno", mnogo češće se pribjegava nekim zlim postupcima u nastojanju da se nešto spasi čega više nema.

U tom smislu ne bi ni odvajao ni žene ni muškarce. Svi možemo biti pogođeni. I ako onda poslušamo, otpjevamo u dubini duše svoj vlastiti "Ne me quitte pas" onda je to razumljivo.

Nije razumljivo kada ne damo onome drugome i nakon prekida veze ono ljudsko pravo na vlastito opredjeljenje kako če živjeti, u što spada i izbor partnera za život.

Odakle bilo kome pravo da nekog na silu posjeduje. To podsječa na onu pjesmu Jacques Preverta, kada je tražio svoju ljubav, koju je privezao lancima na nekom trgu, ili na pjesmu Neil Younga, kada pjeva "Love is a Rose" ( "Love is a rose but you better not pick it It only grows when it's on the vine" )

Nema ljubavi na silu, ona se rađa, postoji, umre ili nikad nije postojala.

Često u životu nismo ni svjesni da smo mi zapravo samo željeli uzeti, no ne i dati a da to nismo ni primjetili.

Svima onima, koji se osječaju napuštenim, ostavljenim ili na bilo koji drugi način pate, neka najprije pitaju samog sebe, ako ne smognu način za odgovor neka se posavjetuju ako treba i sa onim koji je kompetentniji, prije nego se dogodi ono što izmiče bilo kakvoj kontroli.

Gorko je biti ostavljen, shvačam, no za tako nešto postoji razlozi, ponekad banalni u smislu posljedica na naše ponašanje, a ponekad ne, kada pokušavamo napraviti najpogrešnije, različitim načinima sile vratiti nešto što se ne da vratiti.

Ako smo u tom smislu gadno zabrljali, postoji mogučnost da nam se barem oprosti, prvenstveno ako uvidimo kako smo gadno povrijedili i mentalno i fizički, da sad ne ulazim u detalje.

Kada pronađemo put samospoznaje naših zabluda i postanemo svjesni da i u ljubavnom očaju ne smijemo prekoračiti neke granice, tada smo na putu vlastite bolje budučnosti.

Jer u životu postoji jedno osnovno, jednostavno pravilo - što god učinimo nemojmo to učiniti tako da povrijedimo nekog drugog. Jednostavno zar ne?

A tugovati je ljudsko osječanje čega se ne moramo lišiti, no isto trebamo gledati dalje, da što manje ponavljamo naše greške.

I onda će se nama griješnim jednog dana sunce osmiješiti, no da bi se to doista bez mrlja dogodilo potrebno je da prođemo kroz vlastitu katarzu. take-it-easy @ 11:19 |Komentiraj | Komentari: 31 | Prikaži komentare
TagCloud
Take It Easy banner
  • take_it_easy
Take i turizam

Brojač posjeta
1563353
Idemo u...
Index.hr
Nema zapisa.