Moj glazbeni svijet
Take it easy
ALL TIME SONGS


Tag: Freddie Mercury

Tag: Eva Cassidy

Tag: Jethro Tull

Tag: Louis Armstrong

Tag: Filmska glazba

Tag: The Beatles
TagList
NAPOMENA - NOTE
  • YOU CAN LISTEN TO THE MUSIC BY DOUBLE-CLICKING ONTO THE PICTURES - AKO ŽELITE SLUŠATI GLAZBU, KLIKNITE NA SLIKE
Blog
subota, svibanj 26, 2007( Neverne Bebe & Aki - "Boje Duge" )

U vremenima teškim kada nisu samo ratovi harali, već se srozavale i glazbene vrijednosti, osnovan je jedan band, koji će postati kultni klubski sastav u Srbiji i Crnoj Gori.

Nema smisla ići sad u političku geografiju, već želim samo naglasiti da je ovaj sastav u pozitivnom smislu obilježio glazbenu scenu na prostorima Balkana u devedesetim godinama prošlog stoljeća.

Na žalost dosta tog materijala nije lako dostupno, pogotovo videozapisa, no postoji njihov fan club, gdje imate popis cd-a za lakše snalaženje.

Obilježje "Beba" je prije svega odmak od loše glazbe, kakve je bilo u obilju na prostoru cijele bivše državne zajednice, a gledajući u globalu nemamo ni sada bolju situaciju.( "Kiša" - snimka uživo )

Ovaj sastav, koji je nekoliko puta mijenjao postav, odradio je gotovo nevjerojatnih preko 1.200 nastupa. Čak su svirali kao predgrupa na jednom koncertu grupe "Toto".

Milan Đurđević, koji je tu od samog početka 1993 godine, se sjeća što li se sve serviralo publici čak i na "naprednim" radio i tv  kanalima - glazba najniže vrijednosti, sve to popraćenom dobro poznatom koreografijom kića, kakve ima i dan danas i u Lijepoj Našoj.

I treba im se odati priznanje, što su sve ove godine opstali, što su tražili pozitivne vrijednosti, te nisu tek za novcem trčali, već su često i za malobrojnu publiku pošteno i prije svega odlično svirali.( "Gde smo" )

Sastav, koji nije prihvaćao kompromise je u glazbenom smislu ipak doživio promjene. Njih ste upravo mogli i ćuti.

Sa dolaskom Jane Šušteršić i Jelene Pudar u njihovoj zadnjoj postavi iz 2003. kao da je nadahnut jedan novi vjetar u njihovom izražaju. I konačno su postali slušani i traženi na području cijele bivše Juge.

Ako mislite kako sam to izostavio njihovu naj naj pjesmu iz 2005.g. - e pa nisam, potražite ju preko tagova

Svima želim ugodno slušanje, i nadam se da će vam se pjesme svidjeti.  :))

Pozdrav od vašeg preuposlenog Take_It_Easy.!!( "Da ima nas" )
take-it-easy @ 02:24 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
TagCloud
Take It Easy banner
  • take_it_easy
Take i turizam

Brojač posjeta
1563353
Idemo u...
Index.hr
Nema zapisa.