Moj glazbeni svijet
Take it easy
ALL TIME SONGS


Tag: Freddie Mercury

Tag: Eva Cassidy

Tag: Jethro Tull

Tag: Louis Armstrong

Tag: Filmska glazba

Tag: The Beatles
TagList
NAPOMENA - NOTE
  • YOU CAN LISTEN TO THE MUSIC BY DOUBLE-CLICKING ONTO THE PICTURES - AKO ŽELITE SLUŠATI GLAZBU, KLIKNITE NA SLIKE
Blog
nedjelja, siječanj 11, 2009Dragi prijatelji prije nešto vremena zamijenio sam mjesto boravka. Umjesto da nastavim živjeti u blizini grada sa dva aerodroma, onog u Resniku te novog na splitskoj rivi (da dobro ste pročitali, a avioni ovdje imaju izvrsno svjetlosno navođenje, to se je čak car Dioklecijan u mauzoleumu okrenuo) odlućio sam otići na sjever.A do tamo me vodi jedna predivna strada del sol. To je tkzv. alternativni pravac gdje ne vrebaju iza svakog kantuna policajci presretaći. Jedino što me presretne koji put koje stado ovaca. A i sigurna je ovo cesta uvjeravam stalno sina, valja jedino uvijek ostati na - kolniku.I evo me u gradu mojih snova. Na Trsatu s pogledom na budući "Manhattan" - deltu. Samo da Riječani ne zaribaju kao oni u Splitu pa dobiju jedan veliki - helidrom.

Nemojte mi zamjeriti zbog kvalitete i ostalih nedostataka, sve slike su napravljene "otprilike" bez objektiva sa mobitelom od jedne kune.Kao što sam napisao "koliko para toliko muzike", slikanje po noći sa ovim čudom od mobitela uspjeva jedino na splitskoj rivi. No smatrao sam da ova slika ima dokumentarnu vrijednost. Pa toga nema nigdje u Hrvatskoj gdje vlak vozi ponekad glavnom gradskom avenijom - Rijeka first avenue by night and train, theatre is on the right.
Daleko od metropole, daleko od srca. Evo neka ovo pogleda gospodja Mirjana Sanader i cjelokupno veleuzvišeno Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Ma ne trebaju oni ni gledati, znaju oni to i neparicom poručuju - nema glasova hadezeju, nema šoldi.Riječani snađite se.
Evo još jedne atrakcije. Nije uzalud dobila ime - Rječina. Predložio bi gradonačelniku Oberselu da kada to vremenske prilike dopuštaju da uvede novu turističku atrakciju - Rječina rafting.No ako ste mislili da u gradu Rijeci postoje tek oronule fasade, kišni oblaci, prometne gužve i da nema nigdje mjesta za guštanje prevarili ste se.

Tek dvadesetak minuta pješice od centra se nalazi ova rajska pješčano-šljunčana plaža na Pećinama. Tek se trebate skalinama spustiti do malog skrivenog raja. More je za pet!Nemaju svi dovoljno šoldi da otputuju do Moskve ili do neke druge metropole kako bi uživali u ledenim, zimskim čarima. U samom centru vas eskimski pozdravlja - ledena česma, tj. dvije ledene česme.

No ne brinite Riječani će se snaći, u blizini ima dovoljno mjesta za zagrijavanje. Palach npr.A ovo sam pronašao upravo jučer, nazvao sam ga "čudovište višekrak".

No ipak mi je draže ovo:Zimsko sunce je izmamilo ne samo mene da prošetam pored ovog "mrtvog kanala".

A ja bih ga rado preimenovao u "živi kanal" - no neću, da se riječanke/i ne pobune.

I za kraj evo i moje ulice:Gore iza onog svetog mjesta se s desne strane nalazi - pržun. Žive u miroljubivoj koegzistenciji.

A glazba? Biti će je ubuduće uglavnom na mojoj vlastitoj adresi.

Sve vas skupa pozdravlja Take i ama baš svima želi sve ponajbolje. Čitamo se


take-it-easy @ 20:17 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
TagCloud
Take It Easy banner
  • take_it_easy
Take i turizam

Brojač posjeta
1561322
Idemo u...
Index.hr
Nema zapisa.