Moj glazbeni svijet
Take it easy
ALL TIME SONGS


Tag: Freddie Mercury

Tag: Eva Cassidy

Tag: Jethro Tull

Tag: Louis Armstrong

Tag: Filmska glazba

Tag: The Beatles
TagList
NAPOMENA - NOTE
  • YOU CAN LISTEN TO THE MUSIC BY DOUBLE-CLICKING ONTO THE PICTURES - AKO ŽELITE SLUŠATI GLAZBU, KLIKNITE NA SLIKE
Blog
utorak, prosinac 26, 2006


Ja bih molio bloger, da zaustavi onaj "nesretni" brojač. Ovo što pišem je vrlo osobno, ali objavljujem isključivo iz razloga da upozorim blogere, da ako se nađu u sličnoj situaciji, da pripazu, jer ponekad nešto što je izgleda odlično, nekome može znaćiti smrtnu presudu.

U Kaštel Gomilici se nalazi doista vrlo lijep dom za starije osobe, koji nije ni prejeftin ni preskup, no možete ga platiti i životom.

Riječ je o  konfornom smještaju, sve je bezprijekorno čisto, odlične su kuharice, ljubazno osoblje. I sad se možete pitati što nedostaje takvom jednom domu?

Pa nažalost ono, o čemu može ovisiti život ili smrt. 

Naime, imaju ljubazno osoblje, no ne i dovoljno stručno da uoće da se netko razboljeva, da simptomi postoju sve zabrinjavajući i da bih se trebalo nazvati lječnika.

Ne nije ga nazvalo osoblje doma, nazvao je hitnu pomoć moj brat, kada je vidio da majka leži u nekom stanju, koje bih se moglo nazvati nešto između dubokog sna i kome. A takvo stanje nije nastalo odjednom, barem 24 sata je osobolje imalo priliku da se zabrine za osobu za koju o kojoj skrbe..

Ukrcao sam se u vozilu hitne pomoći, te bio uz majku na putu do bolnice. Tamo su, želim odmah istaknuti postupali vrlo stručno i humano, i u nekih tri sata napravili kompletnu analizu zdravstvenog stanja.

I dok su lječnici obavljali svoj posao, cijelo vrijeme sam bio uz majku i svaki trenutak je bio i trenutak očekivanja onog najgoreg, koje je možda sada, možda uskoro.

Na kraju kad upitam liječnicu ona mi kaže - otkazivanje vitalnih funkcija, te da je samo pitanje trenutka, sata kada ću se trebati zauvijek oprostiti.

I dočekao sam još i trenutak da odnesem dokumentaciju na odjel intenzivne medicinske skrbi, te sam upitao liječnika za prognozu i šta je najgore. 

Čovjek gleda u papire, nešto loše, nešto još gore, te me pita, pa gdje vam je to bila majka smještena, da nisu uspjeli primjetiti postepeno pogoršanje zdravstvenog stanja?

I šta da mu kažem, bila je kako piše u "luksuznom domu za stare i nemočne". I sama si je platila smještaj, to joj je u Njemačkoj teško zarađena penzija omogućila.

A mi smo na to pristali iz samo jednog razloga, ne što nam je smetala, nego samo da vode o njoj - ne besplatno - brigu.

I prije nego sam napustio odjel intenzivne skrbi se je majka uspjela samo na djelić trenutka probuditi i shvatiti moje rijeći utjehe.

A liječnica mi na odlasku još kaže, sada ćemo se mi za nju boriti, no ishod zna samo onaj - gore.

Nočas kada jedino Bog ima svoju poljednju riječ, tek žalim što smo ju ikad tamo smjestili. 

Jer svi zajedno smo se bojali da u našoj kući ne bih imala onu nužnu stalnu - medicinsku pažnju.

I ostati će mi dok sam živ urezane one nje rijeći - ne moraš ti meni doći da budeš dugo, znam da imaš posla, želja mi je da te vidim tek nakratko, ljepše ću zaspati.

MOLIM DA SE OVAJ TEKST NI U KOJEM OBLIKU NE OBJAVLJUJE NA BILO KAKVOJ NASLOVNICI

Zahvaljujem na razumijevanju.
take-it-easy @ 23:52 |Isključeno | Komentari: 0
TagCloud
Take It Easy banner
  • take_it_easy
Take i turizam

Brojač posjeta
1563332
Idemo u...
Index.hr
Nema zapisa.