Moj glazbeni svijet
Take it easy
ALL TIME SONGS


Tag: Freddie Mercury

Tag: Eva Cassidy

Tag: Jethro Tull

Tag: Louis Armstrong

Tag: Filmska glazba

Tag: The Beatles
TagList
NAPOMENA - NOTE
  • YOU CAN LISTEN TO THE MUSIC BY DOUBLE-CLICKING ONTO THE PICTURES - AKO ŽELITE SLUŠATI GLAZBU, KLIKNITE NA SLIKE
Blog
srijeda, listopad 18, 2006( "The Woman in Me", 1995.g, istoimeni album )

E ona vam je zasigurno poznata - Shania Twain. Zato vas neču ni opterečivati suvišnim detaljima, niti nabrajati sve njene albume, nagrade i sl.

No ipak ni njen put nije bio baš tako jednostavan, mukotrpno je ostvarila svoj "American Dream".

A zanimljivo, i ona je rođena Kanađanka, kao da amerima treba malo svježe krvi sa sjevera istog kontinenta. Inače Shania joj je umjetničko ime, indijansko, a trebalo bih značiti kao "ja sam na svojem putu".

I morala ga je vrlo samostalno nastaviti, kada su joj 1987.g. tragično nastradali majka i očuh. Tada je preuzela brigu i o sebi i svojoj obitelji.( "Come On Over", 1997.g, istoimeni album )

No glazbeni put Shania Twain započinje još mnogo prije tih događaja. Još kao dijete je imala svoje prve nastupe, več je nastupala i na televiziji. No njena prava karijera započinje 1993. godine, kada objavljuje svoj album prvijenac.

Veči komercijalni uspjeh postiže dvije godine kasnije, kada upoznaje novog producenta i ujedno budučeg supruga - Robert Lange. Znam to ime ni meni ne zvuči baš poznato, ali ipak je on zaslužan za uspjeh jednog AC/DC.

On ju zapravo vodi iz country-a u pravcu popa i rocka - ukratko glazbeno ju usmjerava u pravu "crossover" - umjetnicu, tj. osobu, koja če se snalaziti u različitim pravcima, koje je on znao spretno sjediniti. I kada pogledamo komercijalni uspeh, koji je time polučen, se može konstatirati da je uspio. Album "Come On Over" je prodan u mnogo milijuna primjeraka.( " You're Still the One, 1997.g, album "Come on Over" )

Taj album je prava riznica hitova, tako i "You're Still the One", koji je nominiran za "Grammy Awards". Ukupno 18 puta je ona nominirana, od toga pet puta i pobjeđivala. 1999.g je sa ovom pjesmom nagrađena u kategoriji country, za najbolji ženski vokal.

I zasigurno čete se prisjetiti pokoje pjesme, koju nisam uvrstio, ali slobodno napišite, koja vam se najviše sviđa, može mo lako napraviti mali update ili "bis" kako vam drago.

A i naši romantičari, ja mislim da neče biti baš imuni na ovu pravu "rock" izvedbu, gdje se vidi sa koliko energije ona pjeva. Zato sam upravo izabrao nastup uživo: ( "Rock This Country", također sa albuma "Come On Over" )

Ovo je snimka sa nastupa uživo 1999.g. Kao što se vidi ( i čuje ) savršeno se snalazi u tom glazbenom spoju sa rock glazbom

Inače zanimljivo pripomenuti da se neke njene skladbe pojavljuju u različitim izvedbama, ovisno o tome za koje se tržište izdaju. A neke njene pjesme, koje su na albumima više bile country, na nastupima uživo poprimaju više rock izražaj.

Ovo ne trebamo shvatiti samo kao prilagodbu tržištu, nego i kao jednu svestranost glazbenice. Ipak bih ja osobno mogao pridodati da se je u dosta elemenata prilagodila tkzv. mainstream-u, najboljem glazbenom receptu za sveopči uspjeh i šta uz njega ide. No to je njen izbor, ja sam to htio samo pripomenuti.( "Man! I Feel Like a Woman", album "Come On Over" )

No ne trebate vi moju glazbenu kritiku shvatiti suviše ozbiljno. Jer ona svojim nastupima pruža pravo zadovoljstvo, a koncertni zasigurno nisu slučajno uvijek rasprodani.

A upravo na njima se najbolje snalazi. Zato sam se i opredjelio za još jednu izvedbu uživo - ova je nastala jednog ljetnog dana godine 2003. E da da ne zaboravim, i s ovom skladbom je osvojila Grammy.

I da vas ne zanemaram sa dodatnim podacima. Ona več sada ima iza sebe bogati glavni opus i  poznata je širom svijeta . No ja ju ipak nisam želio preskočiti, jer ipak želim da i ona bude u ovoj mojoj maloj glazbenoj škrinji.

I kao uvijek, želim vam ugodno slušanje!!


take-it-easy @ 16:33 |Komentiraj | Komentari: 26 | Prikaži komentare
TagCloud
Take It Easy banner
  • take_it_easy
Take i turizam

Brojač posjeta
1563332
Idemo u...
Index.hr
Nema zapisa.