Moj glazbeni svijet
Take it easy
ALL TIME SONGS


Tag: Freddie Mercury

Tag: Eva Cassidy

Tag: Jethro Tull

Tag: Louis Armstrong

Tag: Filmska glazba

Tag: The Beatles
TagList
NAPOMENA - NOTE
  • YOU CAN LISTEN TO THE MUSIC BY DOUBLE-CLICKING ONTO THE PICTURES - AKO ŽELITE SLUŠATI GLAZBU, KLIKNITE NA SLIKE
Blog
subota, listopad 18, 2008Kada sam prije podosta godina bio na koncertu Tine (i Ike-a?) Turner imao sam priliku uživati i u raskošnim vokalima ženskog background sastava. The Ikettes? Ne znam, no svakako sam tada malo znao o brojnim umjetnicima koji su sjajnim vokalima pripomogali u stvaranju glazbene povijesti popularne glazbe prošlog stoljeća. No Tina ma koliko bila velika i značajna je večeras tek sporedan lik u kontekstu predstavljanja jedne osobe koja zaslužuje posebnu pozornost.Prije otprilike 40, 50 godina bilo je doba velike popularnosti girl bandova. The Chantels, The Shirelles, The Ronettes su samo neki, a hitove poput poput "Maybe" ili "Be My Baby" slušamo i dan danas.U to vrijeme, toćnije 1959. je izvjesna Darlene Wright probno zapjevala u girl sastavu The Blossoms i sa njima će u nekih desetak godina postići tek osrednji komercijalni uspjeh. No ipak Darlene, kojoj Phil Spector mijenja prezime u Love, spada u one koja je svojim pjevanjem obilježila cijelo jedno desetljeće a da istodobno ostaje široj javnosti gotovo nepoznata.Hajdemo malo ogovarati tog sjajnog Phil Spectora, tvorca "Wall of Sound-a" koji će svojim zvukovnim inovacijama izvesti pravu glazbenu revoluciju čije se "posljedice" osjećaju i dan danas. On je prepoznao glasovne mogućnosti mlade Darlene Love no šutnuo joj je da samostalno pjeva tek pjesmuljke u odnosu na ono za što je doista bila sposobna. I zato kad slušate nešto iz njene oskudne (vlastite) diskografije imajte na umu da je to tek sporedni dio njenog glazbenog truda i mogućnosti.Njene sposobnosti nisu bile ograničene na to da bude tek dobra background pjevačica. Ta uloga joj je bila nametnuta. Surađivala je sa najpoznatijim umjetnicima 60.tih (a i kasnije). Da navedem tek neke koje je počastila svojim sjajnim vokalom: The Rolling Stones, The Beach Boys, Sam Cooke, Elvis Presley, Sonny & Cher, Frank Sinatra. Spisak bi bio poduži, no teško bi ga bilo i sastaviti jer i sama Love se ne može svega prisjetiti.
Naravno da je htjela, da je maštala i o vlastitoj solo karijeri, koju međutim nije ostvarivala u odnosu na neke druge, često i manje nadarene glazbenike. Kako su došle 80.te postajala je svjesna da će mnogo toga biti nikad ispunjeno. No nije joj gorčina bila na srcu.

Tih godina je ponovno poraslo zanimanje za pjesmama iz 60.tih. a interes nije prestao ni do dana današnjeg. Phil Spector tim povodom izdaje jednu kompilaciju na kojoj je i njena glazba.Možemo reći da je Darlene Love postala "poznata" tek u novije doba. Glazbenopovijesno je najpodcjenjeniji vokal 20.stoljeća. Čak kad je pjevala sa The Blossoms Phil Spector ju često nije ni spominjao. Kao što je na nedavnoj Olimpijadi u Kini jedna mala "pjevala" tako su početkom 60.tih na TV pjevale The Crystals - pogrešno, cura je otvarala usta a glas je bio od Darlene Love.

Ova pjevačica koja će pjesmu Stonesa otpjevati i u duhu soula u međuvremenu se je posvetila i glumi, a nastupa i na mjuziklima.

Kada vam se pruža prilika da pogledate neki njen noviji nastup ćuti ćete i vidjeti jednu vedru osobu i dostojnu, ne samo pjevačku pratnju. "So much love", s ljubavlju od Darlene.Glazbeni zapisi slijedom:

1. "Good Good Lovin'"
2. "Christmas (Baby Please Come Home)"
3. "(Today I Met) The Boy I'm Gonna Marry"
4. "That's When The Tears Start"
5. "Sunday Kind Of Love"
6. "River Deep, Mountain High"
7. "Ruby Tuesday"

Note:

Copyrighted material on this website is used in accordance with 'Fair Use', for the purpose of study, review or critical analysis, and will be removed at the request of the copyright owner(s).take-it-easy @ 23:23 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
TagCloud
Take It Easy banner
  • take_it_easy
Take i turizam

Brojač posjeta
1561464
Idemo u...
Index.hr
Nema zapisa.