Moj glazbeni svijet
Take it easy
ALL TIME SONGS


Tag: Freddie Mercury

Tag: Eva Cassidy

Tag: Jethro Tull

Tag: Louis Armstrong

Tag: Filmska glazba

Tag: The Beatles
TagList
NAPOMENA - NOTE
  • YOU CAN LISTEN TO THE MUSIC BY DOUBLE-CLICKING ONTO THE PICTURES - AKO ŽELITE SLUŠATI GLAZBU, KLIKNITE NA SLIKE
Blog
petak, studeni 24, 2006

Freddie Mercury ( 05.09.1946. - 24.11.1991. )Prije petnaest godina napustio je ovaj svijet netko, tko je cijelog svog života bio prije svega - iskren.

Kako i meni vrijeme bježi, ostao sam kao zatečen, kad sam jutros saznao za ovu tužnu obljetnicu.

No Freddie nije pjevao da nam usadi tugu, več da nam što više stvori, za ono vrijeme kad njega ne bude.Znao je da je bolestan, smrtno bolestan, no on je razmišljao šire. U njegovim mislima su bile temeljne ljudske brige, koje muče, zaokupljaju svakog od nas.

Svi mi govorimo o nečemu - zauvijek, o ljubavi vječnima, o djeci koju čemo uvijek voljeti.


No istodobno smo svjesni svoje vremenske ograničenosti. I ono što je Freddie ostavio je kozmičko gledano, tek nešto privremeno. No ipak nam je uspio ostaviti jedan putokaz.Poučio nas je nečim, o čemu možda nikada nismo razmišljali, ili možda tek u naznakama.


Htio nam je možda reči, da u vrijeme svojih života trebamo biti prije svega glasnici ljubavi, mira i razumijevanja, i da unatoč svim svojim ograničenjima trebamo stvarati nešto za svoje prijatelje, ljude, djecu, da ostavimo nešto u nasljedstvo što če živjeti u budučim životima.I nije uopče važno koliko je u "materijalnom" smislu veliko to naše djelo. Jel smo izmislili ljepotu letjelice, koju više nitko neče ili smo u svoju djecu usadili dobrotu - ništa se to ne mjeri, jer dobrota, humanost, ljepota, sve ono što možemo učiniti ne podliježe nečemu što se naučno mjeri.

Neka nam bude Freddie primjer, koji je u svojim zadnjim danima života grozničavo radio, unatoč svim bolima, koje je trpio, da bismo mi mogli i danas - petnaest godina nakon njegovog odlaska uživati u bogatstvima ostavljenim

Freddie neka ti je laka zemlja, srest čemo se opet negdje u toj vječnosti."Quenn" - pjesme slijedom:
1. Bohemian Rhapsody
2. These Are the Days Of Our Lives
3. I'm Going Slightly Mad
4. Who Wants To Live Forever
5. The Show Must Go On


take-it-easy @ 13:46 |Komentiraj | Komentari: 27 | Prikaži komentare
TagCloud
Take It Easy banner
  • take_it_easy
Take i turizam

Brojač posjeta
1561448
Idemo u...
Index.hr
Nema zapisa.