Moj glazbeni svijet
Take it easy
ALL TIME SONGS


Tag: Freddie Mercury

Tag: Eva Cassidy

Tag: Jethro Tull

Tag: Louis Armstrong

Tag: Filmska glazba

Tag: The Beatles
TagList
NAPOMENA - NOTE
  • YOU CAN LISTEN TO THE MUSIC BY DOUBLE-CLICKING ONTO THE PICTURES - AKO ŽELITE SLUŠATI GLAZBU, KLIKNITE NA SLIKE
Blog
nedjelja, rujan 6, 2009Kada se pri kraju ljeta ode nešto kasnije na nedjeljni ručak u Lovran, povratak u Rijeku skoro je pred noć, premda se to po ovoj prvoj slici i ne bih baš dalo naslutiti. No bilo je baš tako. Časna pionirska.A bila mi je želja da napravim pokoju fotku na vjerujem Riječanima najmilijem mjestu, zvanim Molo longo.
Naime pedesetak godina je to građanima bila zabranjena zona za šetanje, tako da grad nije dugo godina imao svoju nekakvu rivu. Tek Gat Karoline riječke, koji je medjutim gledao upravo na Molo Longo, pogled na otvoreno, plavo more bio je tek sanak.
A kako se kaže da nije svako zlo za zlo, tako su se s padom gospodarske aktivnosti, a i zbog nekih drugih promjena poćeli stjecati uvjeti da taj voljeni Molo longo prestane biti mjesto zvano - tabu. No nije išlo baš sve tako brzo kako su građani htjeli, željeli.Naime kao što je to poznato u "Lijepoj Našoj" na mnogo štošta potrebno je čekati i više nego što je objektivno potrebno, no treba shvatiti da nije bilo lako uskladiti lučku upravu, Carinarnicu i Pomorske policiju i da svi skupa skuže, hej pa nema razloga da se taj prostor ne prepusti i - građanima.I tako je prošlo punih pet godina od ideje do realizacije, a godine 2007. su se Riječani na jedan jedini dan smjeli slobodno kretati na najomiljenijoj šetnici. To je bio "Dan otvorenog lukobrana".  I konačno datuma za pamćenje - 9.7.2009. službeno je otvoren riječki lukobran. Na radost Riječana i svih gostiju grada.
Ne nisam bio prisutan kod otvaranja,  bio sam u gužvi oko posla.

No ako ponekad vidite jednog malo starijeg, sjedog, sa naočalima i obaveznim slušalicama na ušima, e onda je to vjerojatno "Take" koji se usudi reći da mu je ovjde ljepše nego na stotinu ....nekih drugih riva (da se ne bi netko slučajno uvrijedio).
Vi sigurno znate onaj fotografski termin "uslikaj dan", ma to meni ne može nikako poć za rukom. Jer ponajprije se moram naspavati, a ne da mi se cijeli dan biti u sprintu za napraviti fotke, pa ne zove mi se blog slučajno "Take It Easy".Ne, ja sam si uzeo tek sat i to taman pred zalazak sunca. I valjalo je prođipati od početka do kraja službeno 1740 metara dugog lukobrana (e taj broj trebate pomnožiti naravno sa dva).Tako sam do kraja stigao gotovo sportski, no nisam propustio ono najljepše, najljepše mjesto za promatranje zalaska sunca u Rijeci, tamo na zidiću ispod svjetionika. Doduše piše nešto kao zabranjeno se penjati, no to ja naravno čorav oćito nisam primjetio. I kada sam stigao nazad vidio preko puta Molo longa na Gatu Karoline riječke nekakve - "iglue".I nisam vam lagao, izmedju prve i ove zadnje fotke prošao je tek možda sat i koja minuta, napisao sam vam - uslikaj u jedan sat.

Pozdrav svima!

Take_It_Easy
take-it-easy @ 23:07 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
TagCloud
Take It Easy banner
  • take_it_easy
Take i turizam

Brojač posjeta
1558782
Idemo u...
Index.hr
Nema zapisa.