Moj glazbeni svijet
Take it easy
ALL TIME SONGS


Tag: Freddie Mercury

Tag: Eva Cassidy

Tag: Jethro Tull

Tag: Louis Armstrong

Tag: Filmska glazba

Tag: The Beatles
TagList
NAPOMENA - NOTE
  • YOU CAN LISTEN TO THE MUSIC BY DOUBLE-CLICKING ONTO THE PICTURES - AKO ŽELITE SLUŠATI GLAZBU, KLIKNITE NA SLIKE
Blog
srijeda, srpanj 12, 2006

Poznato zar ne? Pa to slušamo svake godine, počisti, posadi, uredi, pokreni se – Hrvatska Turistička Zajednica. Da zaista ima manje smeća, ali stjecajem okolnosti to nije njihova zasluga. Jer, eto u državi se je netko sjetio da bih se trebalo malo dotaknuti ekologije, pa narod marljivo skuplja. 

A gdje ste vi «Bogovi» iz HTZ? Što ste uradili zadnjih godina, da unaprijedite Hrvatski turizam? Imate vaše web stranice, i to na samo dva strana jezika. Nemojte slučajno trvrditi da to nije točno, jer ako npr. otvorimo vašu minijaturnu «francusku» verziju, naići čemo na cijelu lepezu ponajmanje romanskih jezika. 

A ima li  koristi od vas? Jeste li promovirali ravnopravno, kako treba, sve krajeve Lijepe Naše? Malo morgen. Zašto se zamarati. 

A posebno priča su vaši «lokalni» ogranci, koji rade svojom laganicom, nema tu nikakve brige ni žurbe, ni naplačivanja boravišne pristojbe, tek dijelite pokoji prospektić, da se vidi, kako radite.
  

A ne daj Bože da vam se obrati neka turistička agencija, čiji klijenti žele boraviti baš u mjestu, koje vi «pokrivate»  E to dođe onda kao nekakva lutrija, gdje ishod, tj. odgovor ovisi isključivo o osobi kojoj ste se obratili. A najčešće će vam reći ovo: «Mi nismo ovlašteni i ne smijemo davati informacije o konkretnim davateljima turističkih usluga» 

Pa naravno, razumljivo, jer kako biste onda namirili nekog Matu ili Lucu, koji su vam platili unaprijed, da gostima kao slučajno preporučite baš to i to.

E tako vam to funkcionira, ne u državi Danskoj, nego u Lijepoj Našoj. I zato ako želite nešto pokrenuti, «zasaditi», urediti, zaboravite na njih i pouzdajte se radije u sebe. 

E da, večeras su započele «Boje turizma», propustio sam nažalost.

A pjesma? Vidio sam krasni spot o Hrvatskoj, a na njega nadolijepili Thompsona – e pa hvala, ne. 

Radije nešto drugo.

 

( Oliver Dragojević, "Cesarica" )
take-it-easy @ 23:00 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
TagCloud
Take It Easy banner
  • take_it_easy
Take i turizam

Brojač posjeta
1563353
Idemo u...
Index.hr
Nema zapisa.