Moj glazbeni svijet
Take it easy
ALL TIME SONGS


Tag: Freddie Mercury

Tag: Eva Cassidy

Tag: Jethro Tull

Tag: Louis Armstrong

Tag: Filmska glazba

Tag: The Beatles
TagList
NAPOMENA - NOTE
  • YOU CAN LISTEN TO THE MUSIC BY DOUBLE-CLICKING ONTO THE PICTURES - AKO ŽELITE SLUŠATI GLAZBU, KLIKNITE NA SLIKE
Blog
ponedjeljak, rujan 10, 2007Zamisli da ti je cijeli život neuobičajen. Naravno svima je neuobičajen, no zamisli da je tvoj još neuobičajeniji.

Zamisli kako ti okice ugledaju ovaj svijet i ti ga počinješ od malena otkrivati. Tek jedan sitan detalj nedostaje. Roditelji ti tepaju, no nikako tvoje ime.

Pa dobro zamisli da si bila tako ljupko stvorenje, da se toga nisu odmah sjetili. A osim toga kao mala si primjetila kako ti mama i tata stalno nešto u rukama drže. Da kasnije češ shvatiti, knjige gledaju.

I onda zamisli kako se mama kod čitanja jedne takve nešto jako oduševi. Toliko joj se nešto sviđa i ona poleti tati i kaže - mala će se zvati Lhasa.

A on kaže pa dobro, sad napokon ima i ovo naše voljeno dijete - ime.I zamisli kako su ti roditelji nešto drugačiji od drugih. Mama i tata nose neke šarene krpice, a tati su hlače i pokrpane.

Pa to i ne smeta, baš su mi simpa ovakvi, a pogotovo prasnem u smijeh kada tamo moga tatu netko koso pogleda, samo što ne lupne u neki stup od čuđenja kada je u prolazu.

A dobro neću da vas zamaram stalno zamisli, nego zamislite da sada pričam istinu.

Tako je moj tata kupio praavi veliki autobus. Da i u njemu je napravio pravu kuču. To je baš lijepo imati kuču u autobusu, nemaju to sva djeca, a ja imam. A onda jednog dana dok još spavam odjednom čujem kako se naša kuča pokreće.

Naša kuča postaje putujuća. I tko bi sad mogao sve ispričati što sam doživjela. Ne nismo imali televiziju, nisam to ni znala što je. A i što mi je i trebala, kad sam gledajuči kroz sve prozore naše kuče gledala stalno drugačije krajolike.

Kao dijete shvatila sam da počinje veliko putovanje.I tako putujemo punih sedam godina, od sjevera prema jugu od juga prema sjeveru. Tata mi usput priča o zemlji u kojoj se je rodio. Zemlja je to sombrerosa, kotačkastih buba raznolikih boja i naravno zlatnih plaža. A mama se uvijek sva pretvori u uho. Da zaista mi je bilo lijepo.

A meni su se zapravo svidjeli svi krajolici, jer uvijek su bili različiti, a roditelji su me naučili čitati i mnogo toga lijepoga. I naravno i sa sestrama sam se rado igrala.

Tata me je učio glazbi, puno je to bila načina glazbe, ponekad nisam ni znala od kud on sve to zna, no primjetila sam da je najviše volio pjesme na španjolskom.

I onda je autobus nakon dugog putovanja stao. Iskrcao nas je tata ne u San Jose-u nego u nekom drugom San, no dobro.

A tata mi je rekao da trebam pjevati, kako bi usavršila moj lijepi glas. I njega sam vježbala svugdje gdje sam stigla. I opet nas je put odveo. Ovaj put do velike zemlje Kanade. Več sam bila narasla.Pjevala sam na raznim mjestima, raznim ljudima. I primjetila sam kako im je drago kad me slušaju.

Kako sam u svom mladom životu skoro uvijek putovala sam se ponekad pitala gdje mi je domovina. Malo mi je bilo teško jer gdje god sam došla je nedostajalo ono nešto da se osječam kod kuče.

I usput sam nasnimila i prvu ploču. Da tata je pazio da to bude na španjolskom. I kada sam se umorila od putovanja i sviranja otišla sam svojim sestrama. I bila s njima zajedno - u pravom cirkusu. A i cirkusi poznato je putuju. A jednom i takvo putovanje završi.

Odlučila sam stanovati u Montrealu. Da baš tu mi je bilo najljepše I počela sam pjevati i ne samo španjolski, što je tata nelako podnosio.

I nasnimila svoju drugu ploču. Ona mi je kao nekakva cesta. No najviše volim kada sam na pozornici, tada sam najsretnija. I evo što mi je napisala jedna Kristina:

"If you ever been blue and in the middle of the night feeling lost and unsafe, just play this beatifull voice and the world just be completly different. Talent in every note. Cheers Lhasa."

Lhasa de Sela - pjesme slijedom: "De Cara a la Pared", "La Frontera", "Con Toda Palabra", "Anywhere On This Road"

take-it-easy @ 22:56 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
TagCloud
Take It Easy banner
  • take_it_easy
Take i turizam

Brojač posjeta
1563353
Idemo u...
Index.hr
Nema zapisa.